Valjevo logo
English Version
Ћирилица
Štampaj Podeli
 

Društvo Valjevo, 31.03.2015.
Pomoć Rotari kluba Valjevo, 31.03.2015.
Pomoć Rotari kluba Valjevo
Rotari klub Valjevo u saradnji sa rotarijancima iz zemlje i inostranstva i u saradnji sa gradom Valjevom, a uz podršku društveno odgovornih firmi i pojedinaca, u proteklih pet meseci realizovao je projekat „Pomoć stanovnicima valjevskih sela oštećenim poplavama i klizištima u maju 2014. godine“ vredan 16.772 evra. Ovim projektom trajno je obezbeđeno vodosnabdevanje za 25 domaćinstava sa preko 100 članova u 12 sela u okoliki Valjeva koji su zbog odrona i klizišta u leto prošle godine, ostali bez vode. Sredstva za realizaciju projekta obezbeđena su ličnim prilozima članova Rotari kluba, prijatelja Rotari kluba Valjevo, pojedinaca i firmi koje su se odazvale pozivu da pomognu u ovoj akciji, kao i velikim prilogom članova Rotari kluba LJubljana iz Slovenije i Rotari distrikta D 2483 koji obuhvata klubove iz Srbije i Crne Gore.
 
O vrednoj i značajnoj donaciji Rotari kluba Valjevo govorili su na današnjoj konferenciji za novinare Nikola Radojičić, član Gradskog veća grada Valjeva, prof. Radovan Marjanović, budući predsednik Rotari kluba Valjevo i Radiša Srećković, član Rotari kluba.
 
„Nebrojeno puta do sada su članovi valjevskog Rotari kluba pokazali visok stepen društvene odgovornosti kroz donacije i pomoć Gradu, što je od izuzetnog značaja. U ime grada Valjeva i rukovodstva grada Valjeva zahvaljujemo se Rotari klubu Valjevo za čitav niz donacija vrednih više desetina hiljada evra od kojih su najznačajniji: opremanje enterijera nekadašnjeg Doma za decu bez roditeljskog staranja „Dr Mihailo Stupar“, nabavka opreme i medicinskog materijala za Zdravstveni centar Valjevo posebno odeljenja oftalmologije, pomoć deci sa smetnjama u razvoju, pomoć za narodnu kuhinju i drugo“, istakao je ovom prilikom Nikola Radojičić, član Gradskog veća govoreći o značaju donacije Rotari kluba Valjevo.
 
„Trudili smo se shodno našim programskim načelima da pomažemo lokalnoj zajedinici sredstvima naših rotarijanaca iz zemlje i inostranstva. Sarađivali smo sa lokalnom zajednicom, a prvo smo hteli da obezbedimo jedno najugroženije domaćinstvo iz Rebelja, a onda se ukazala potreba da se reši problem vodosnabdevanja više domaćinstava, pa smo se opredelili za ovaj projekat. Mi ne pomažemo pojedince, već lokalne zajednice ili grupe pojedinaca“, rekao je ovom prilikom prof. Radovan Marjanović.
 
Korisnik pomoći Nikola Filipović iz Strmne Gore zahvalio se u ime tamošnjih meštana Rotari klubu Valjevo i istakao ovom prilikom da je zahvaljujući ovoj donaciji trajno rešen problem vodosnabdevanja. 
 
„Obišli smo brojna sela u okolini Valjeva i uverili se kolike su štete izazvane odronima i klizištima, tako da sam uveren da smo zaista pogli ljudima koji su ostali bez vode i drago mi je da smo se odlučili za ovaj projekat. Pomogli smo svima koji su prijavili štetu, obezbedili smo kompletan materijal, a nekima smo pomogli kroz radove. Obezbedili smo vodosnabdevanje individualnih domaćinstava, a osim toga, sanirani su i kaptaža, rezervoar i cevovod za snabdevanje Doma zdravlja, škole, obdaništa i više domaćinstava u Brankovini koji su se predhodnih nekoliko godina snabdevali vodom iz cisterni. Donaciju smo realizovali zahvaljujući članovima Rotari kluba Valjevo, našim partnerima firmama, zahvaljujući članovima Rotari kluba LJubljana, ali i svim srpskim Rotari klubovima kojih ima u ovom trenutku oko 60. Svi oni su dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta“, rekao je ovom prilikom Radiša Srećković, član Rotari kluba Valjevo i koordinator ovog projekta.
 
Realizacijom ove donacije obezbeđeno je vodosnabdevanje domaćinstava u Miličinici, Gornjoj Bukovici, Mijačima, Rovnima, Oglađenovcu, Majinoviću, Strmnoj Gori, Brankovini, Donjoj i Gornjoj Kamenici, Beomuževiću i Suvodanju. Ugroženom stanovništvu, korisnicima sredstava iz ovog projekta, obezbeđen je i podeljen kompletan materijal za sanaciju postojećih ili izgradnju novih bunara, bazena, dopremljene su im cevi, pumpe, neophodni kablovi, a u okviru raspoloživih sredstava finansiran je i deo radova na sanaciji i izgradi potrebnih objekata i ugradnji opreme.
 
 
 
 
 
 

Ostale vesti:

28.04.2014.  Izabrani programi udruženja građana - Društvo
25.04.2014.  Zasedao Štab za vanredne situacije - Društvo
23.04.2014.  Otvoren Sajam privrede Zapadne Srbije - Društvo
14.04.2014.  Asfaltirane ulice u Goriću i Gradcu - Društvo
11.04.2014.  Počela nova građevinska sezona - Društvo
09.04.2014.  Briga o mentalnom zdravlju - Društvo
09.04.2014.  Održana sednica Gradskog veća - Društvo
08.04.2014.  Obeležen Svetski dan Roma - Društvo
07.04.2014.  Sajam privrede Zapadne Srbije - Društvo
02.04.2014.  Veliko prolećno spremanje grada - Društvo

    11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21    
Prikazano od 301. do 320. vesti.

Copyright © 2008 - 2010 Grad Valjevo. Sva prava zadržana.
Optimizovano za Google Chrome®, Opera®, Firefox®, Safari®, ne za Internet Explorer®
Hosted by izrada web sajta, optimizacija za pretrazivace