Valjevo logo
English Version
Ћирилица
Štampaj Podeli
 

Privreda Valjevo, 22.10.2014.
Saopštenje za javnost grada Valjeva, 22.10.2014.
Saopštenje za javnost grada Valjeva
Humanost naroda Japana i vredna donacija od tri miliona evra za obnovu rečnih korita u Srbiji, koja su oštećena u poplavama, gest je vredan svakog poštovanja. Grad Valjevo i ovom prilikom izražava duboku zahvalnost Vladi Japana  koja će sa 110 miliona dinara pomoći u sanaciji korita reke Kolubare u našem gradu i Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja, koja je posredovala da Valjevo bude uključeno u ovu donaciju.
 
Bacanje senke na jučerašnju posetu japanskog ambasadora Valjevu i davanje pogrešnih informacija javnosti o toku posete Valjevu, nepotreban je senzacionalizam i šteti ugledu našeg grada i države. Jedini motiv plasiranja ovakvih informacija je da se dezavuišu napori Vlade Srbije i Grada Valjeva na otklanjanju posledica poplava. Te informacije obiluju nizom faktičkih neistina.
 
Ceo raspored jučerašnjeg boravka japanskog ambasadora u Valjevu bio je isplaniran i dogovoren isključivo sa predstavnicima Ambasade. Tako je u dogovoru sa Ambasadom Japana i došlo do promena u poseti ambasadora, koji je želeo da sa predstavnicima države obiđe Obrenovac, pa je samim tim pomeren raspored niza sastanaka i obaveza koje su učesnici imali.
 
Poseta Gerontološkom centru, na čijem završetku radova kod Vlade Srbije inisistira i Vlada Japana, obilazak radova na dve lokacije u gradu- kod parka Pećina i mosta na Jadru, kao i čekanje državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Atile Juhasa urađeni su u dogovoru sa predstavnicima Ambasade i Kancelarije za obnovu i nisu poremetili planove jučerašnje posete Valjevu i Obrenovcu. 
 
Ambasador Japana je tokom posete Valjevu, a naročito za vreme obilaska korita Kolubare na Pećini, dobio sveobuhvatne informacije o stepenu oštećenja infrastrukture u Valjevu, kao i o toku obnove u Srbiji od direktora Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Vlade Republike Srbije Marka Blagojevića i predstavnika Valjeva. Bespotrebno je potom u izveštajima pojedinih medija isticano kašnjenje državnog sekretara Atile Juhasa, kao i politizovanje celog događaja plasiranjem pogrešne informacije da je g. Juhas iz SPS-a, partije iz koje dolazi gradonačelnik Valjeva. Atila Juhas je član Saveza vojvođanskih Mađara.
 
Sigurni smo da ovakvi medijski izveštaji neće umanjiti značaj i važnost ovog, ali i budućih poteza uvaženih donatora i da će građani Valjeva i Srbije pamtiti dobre vesti, a brzo zaboraviti one koje služe za jednokratnu upotrebu.
 
Grad sa žaljenjem konstatuje da neko uporno pokušava da sve napore lokalnih i republičkih vlasti baci na marginu i da se vlast u Valjevu nastoji diskreditovati i minimalizovati rezultati rukovodstva.
 

Ostale vesti:

29.10.2013.  Završnica proslave Milanskog edikta - Društvo
28.10.2013.  Skupština donela niz važnih odluka - Društvo
28.10.2013.  Održana XIII atletska trka - Sport
25.10.2013.  Sednica Štaba za vanredne situacije - Društvo
22.10.2013.  Humanost na delu - Društvo
21.10.2013.  Nova rasveta - Servisne informacije
18.10.2013.  Uskoro Savet za razvoj grada Valjeva - Društvo
18.10.2013.  Drugi rebalans budžeta grada - Politika
18.10.2013.  Asfaltiranje ulice u Novom naselju - Servisne informacije
17.10.2013.  Ispoštovan zakon - Društvo

    11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21    
Prikazano od 301. do 320. vesti.

Copyright © 2008 - 2010 Grad Valjevo. Sva prava zadržana.
Optimizovano za Google Chrome®, Opera®, Firefox®, Safari®, ne za Internet Explorer®
Hosted by izrada web sajta, optimizacija za pretrazivace