Фестивал дуван чварака у Ваљеву-шаренило боја, мириса и укуса

Почетак » Фестивал дуван чварака у Ваљеву-шаренило боја, мириса и укуса » Вести » Фестивал дуван чварака у Ваљеву-шаренило боја, мириса и укуса
Мирис, укуси, музика, добро расположење, традиционална кухиња…део су атмосфере која је у недељу владала на кеју реке Колубаре, када је одржан шести по реду Фестивал дуван чварака.
 
Манифестација посвећена чварцима, бренду ваљевског краја, коју је ове године подржао и град Ваљево, окупила је бројне Ваљевце, али и госте са стране. Сви су имали прилике да се подсете, а многи и да први пут виде како се традиционално спремају чварци, који су незаменљиви на трпезама у ваљевском крају, током целе године. Двадесетак учесника, искусних месара, али и ентузијаста и љубитеља доброг залогаја, окушали су се у спремању дуван чварака.
 
У такмичарским делу, науспешнији су били:
 
       1. место : СТР „Код Лазе“
 
       2.  место: Месара „Цветковић“
 
       3. место: Месара „Корида“
 
У ревијалном делу, награђени су:
       Најбољи почетници : Ваљевски бајкери ( четири удружена клуба из Ваљева)
       Најбољем веслачу : Војкану Обућини, Кланица Дивци
       Најупорнијем чваркољупцу: Сими Мирковићу
       Најбољем међу најбољима у ревијалном делу: Драгану Ранисављевићу Чапи
 
У такмичарском делу, квалитет спремљених чварака је оцењива жири:
 - проф. Душан Живковић, Пољопривредни факултет Београд, председник
 - Весна Котарац, проф. групе предмета прехрамбене струке у Пољопривредној школи
 - Бојан Јовановић, прерада меса „Јовановић“ Ваљево
 
Ревијални жири:       
– Бранко Лукић, председник
– Славен Баточанин
– Весељко Белушевић
 
ФОТО: Драган Крунић
 
 
 
Подели на друштвеним мрежама...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Comment