Svetom Savi u čast

Početak » Svetom Savi u čast » Vesti » Svetom Savi u čast

 

Valjevka Ana Subotić prva je stigla na cilj u trci na 3000 metara na današnjoj tradicionalnoj Svetosavskoj atletskoj trci održanoj u Valjevu, dok je najbolji među seniorima bio Velimir Bojović iz Leposavića koji je pobedio u trci na 5000 metara. Osim učenika osnovnih i srednjih škola, na atletskoj trci u Valjevu nadmetali su se i pripadnici Vojske Srbije, Policijske uprave, veterani i rekreativci, a među najbrojnijima su bili najmlađi učesnici trke-predškolci.
 
Svetosavska atletska trka održava se u Valjevu u čast prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save već 13 godina i svake godine okuplja preko 300 mladih atletičara, profesionalnih sportista, ali i rekreativaca kako iz Valjeva tako i iz drugih gradova Srbije.  
 
Osim pehara, medalja, diploma i zahvalnica, najbolje plasirani u trkama dobili su i vredne nagrade-novčane za osvojeno jedno do prva tri mesta u kategoriji juniora, odnosno za
osvojeno jedno od prvih pet mesta u kategoriji seniora. Kako bi animirali što veći broj mladih Valjevaca da se uključe u ovu sportsku manifestaciju i na taj način daju doprinos obeležavanju velikog srpskog svetitelja i prosvetitelja Sv.Savu, Organizacioni odbor je zahvaljuju angažovanju sponzora, obezbedio za najbolje plasirane i niz drugih vrednih nagrada.
 
Otvarajući ovu sportsku manifestaciju, predsednik Skupštine grada Valjeva Goran Lučić čestitao je svim obrazovnim ustanovama Dan prosvetiteljstva u Srbiji i dodao da „naš grad želi ovom manifestacijom da pokaže da ide pravim putem proslavljajući ovog svetitelja u čiju čast je i organizovana današnja atletska trka“.
 
Promoter ovogodišnje atletske trke bio je valjevski košarkaški klub „Metalac“. Predsednik ovog kluba Duško Đukanović ovom prilikom zahvalio se na ukazanom poverenju da KK „Metalac“ bude promoter jedne ovkave sportske manifestacije. „Veliki uspeh je učestvovati u jednoj ovakvoj trci i ja odajem priznanje na sportskom duhu i nadam se da će on biti zvezda vodilja za ove mlade takmičare u celom njihovom životu“, rekao je Đukanović. 

Leave a Comment