У понедељак меморијална атлетска трка

Почетак » У понедељак меморијална атлетска трка » Вести » У понедељак меморијална атлетска трка
У име Организационог одбора Ненад Кузмановић је на данашњој конференцији за новинаре најавио предстојећу XIII по реду меморијалну атлетску трку “Генерал Ђукић“. И ове године манифестацију ће отворити основци и средњошколци у 10,30 часова. Главна трка ће стартовати у понедељак 28. октобра тачно у подне, а учествоваће војска, полиција, сениори и сениорке, јуниори и јуниорке, који ће трчати на старој добро познатој деоници Платани-Јовања- Платани дугој 10,5 километара.
 
Председник Савета манифестације др Јован Томић је подсетио да је генерал Светомир Ђукић био један од оснивача Српског олимпијског комитета, чији је био и први изабрани председник. Био је гимнастичар, тркач, скакач, пливач, веслач, стрелац, вешт јахач…Генерал Ђукић је био организатор и бројних такмичења како у Србији тако и у Ваљеву.
 
Радован Костић председник АК “Металац“ говорио је о фонду награда. Поред Града који је определио 300.000 динара Костић је истакао да је Организациони одбор прикупио још трећину средстава.
 
“Из године у годину број учесника се повећава, тако да ове године очекујемо велики број учесника, чак и из иностранства“, нагласио је тренер АК “Металац“ Владимир Марковић Хари.
 
Највероватније ће учествовати и Ваљевка Ана Суботић, која је до сада највише победа однела у женској конкуренцији.
 
Ваљево чува успомену на генерала Ђукића неговањем лепе традиције организовања ове трке, јер је генерал Ђукић цео свој животни век посветио атлетици.
 
 
 
Подели на друштвеним мрежама...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Comment