Uspešna saradnja Valjevske gimnazije i Gete instituta

Početak » Uspešna saradnja Valjevske gimnazije i Gete instituta » Vesti » Uspešna saradnja Valjevske gimnazije i Gete instituta
Boravak Jakoba Konrata,  stručnog savetnika za nastavu Gete instituta u Valjevskoj gimnaziji, bio je povod da predstavnika ove ustanove, kao i direktora škole Vojsilava Andrića i profesorke nemačkog jezika, prime pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić i načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić.
 
Saradnja Valjevske gimnazije sa Gete institutom u Beogradu odvija se na visokom nivou već više od dve godine, kroz rad bilingvalnog odeljenja u ovoj školi, koja će u narednoj školskoj godini primiti i treću generaciju učenika koji uče na francuskom i nemačkom jeziku.
 
Osim rada sa učenicima, saradnja sa Gete institutom se odvija i kroz usavršavanje profesora, ali i kroz razmenu i stručna putovanja učenika i profesora.
 
Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić je izrazio zadovoljstvo što ugledni institut ima dobru saradnju sa Valjevskom gimnazijom i obećao podršku Grada za dalje unapređenje odnosa.
 
Jakob Konrat iz Gete instituta je rekao da je Valjevska gimnazija jedna od posebno angažovanih škola u Srbiji sa kojom sarađuju. Unapređenje učenja nemačkog jezika, kao i promocija nemačkog jezika i kulture u inostranstvu, ciljevi su ovog instituta, rekao je Jakob Konrat. 
 
Učenici Valjevske gimnazije, osim upoznavanja terminologije na nemačkom jeziku, imaju velike mogućnosti da dobiju stipendije za usavršavanje i školovanje van Srbije. Tako je 12 učenika Valjevske gimnazije konkurisalo za školovanje u gimnaziji u Štutgartu. 
 
 
 

Leave a Comment