Ваљевци најуспешнији у авантуристичкој трци

Početak » Ваљевци најуспешнији у авантуристичкој трци » Вести » Ваљевци најуспешнији у авантуристичкој трци

 

 

Уз пуно адреналина и уживања у лепоти ваљевских планина, без повреда и проблема, завршена је прва авантуристичка трка у Србији – „Ваљевски изазов 2010“. Учествовало је 45 такмичара из целе Србије, подељених у 15 екипа у три категорије: еxтрееме, адвентуре и трек. Око 40 логистичара и представника организатора трке пратило је такмичаре на дугом путу од Дивчибара до реке Дрине и назад. Упркос умору, све је завршено великом журком код планинарског дома на Дебелом брду која је трајала до јутарњих сати.

 
Јединствена тродневна авантура највећим делом се одвијала венцем ваљевских планина – од Дивчибара, преко кањона реке Градац, Маглеша и Повлена до реке Дрине и назад, преко кањона Трешњице и планина Јабланик и Медведник. Учесници трке могли су да тестирају издржљивост и способност у више авантуристичких дисциплина: кањонинг, моунтаин бикинг, спортско пењање и алпинизам, скок у воду, спелеологија, оријентација, трекинг, камповање.
 
Победник у „треку“ била је екипа „Арк Фрушка Гора“ коју су чинили Бојана и Бошко из Новог Сада, у „адвентуре“ категорији „Греен бике“ (Зоран Мијатовић и Драган Станојевић из Ваљева), док су се домаћини доказали и у најтежој дисциплини „etreeme“ – екипа „Змај ноћно крило“ успешно и најбрже савладала је сва искушења у три дана такмичења. Њени чланови су Владимир Ранковић, Владимир Панић и Небојша Миливојевић из Ваљева.
 
Генерални покровитељ „АLP OUTDOOR“ обезбедио је награде за најбоље: алпинистичке ранчеве, вреће за спавање, лампе, специјалне мајице. Организатор је било удружење “WILD SERBIA”, уз подршку Града Ваљева, Полицијске управе Ваљево, Службе хитне медицинске помоћи Здравственог центра Ваљево и бројних спонзора.
 
Следећи авантуристички догађај „WILD SERBIA TEAM“ организује 2. и 3. октобра. У питању је друга „Трка преживљавања“ на ваљевским планинама, на којој се очекује више од 200 учесника. Учешће су најавиле екипе из иностранства, пре свега из држава бивше СФРЈ.
 
 

 

 
Подели на друштвеним мрежама...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Comment