Ауторско вече Дејанa Богојевићa и представљање културе града Ваљева у Никшићу

Почетак » Ауторско вече Дејанa Богојевићa и представљање културе града Ваљева у Никшићу » Актуелно » Ауторско вече Дејанa Богојевићa и представљање културе града Ваљева у Никшићу

У Никшићу у Градској кући Дејан Богојевић имао је ауторско вече (изложбу слика и књижевно вече), у организацији ЈУ Музеји Никшић и ЈУ библиотека „Његош“ Никшић. 26. јула 2019. отворена је 64. самостална ликовна изложба под називом „Промисли“. Изложено је 40 најновијих радова насталих ове године рађених комбинованом техником и техником акрилик на платну. У књижевном делу Богојевић се представио избором из стваралаштва (савременом поезијом, кратком прозом и хаикуом).

Током боравка у Никшићу, Дејан Богојевић као члан Градског већа Града Ваљева задужен за културу представио је културну понуду Ваљева. Говорио је о установама културе нашег града и представио рад: Матичне библиотека „Љубомир Ненадовић“, Народног музеја, Центра за културу, Међуопштинског историјског архива, Завода за заштиту споменика културе, Модерне галерије, Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“… Представио је и богат избор издања наших установа културе која су заинтересовала публику. Такође, говорио је и о туристичком потенцијалу Ваљева и околине. Представио два фестивала: Џез фест и Тешњарске вечери. Приказан је и промотивни филм о Ваљеву.