Бранковина и Ваљево представљени у „Жикиној шареници“

Почетак » Бранковина и Ваљево представљени у „Жикиној шареници“ » Вести » Бранковина и Ваљево представљени у „Жикиној шареници“
Једна од најгледанијих емисија Јавног сервиса Радио телевизије Србије „Жикина шареница“ јуче је емитована из Бранковине, села које се налази десетак километара од Ваљева.
 
 
Село Бранковина, једно од најзначајнијих места у Србији, због великог броја знаменитих личности које потичу из ових крајева, представљено је на најлепши начин. Спој лепоте природе, историјских података, поезије Десанке Максимовић, песме, игре…само је део свакодневне понуде посетиоцима овог знаменитог места које су могли да виде и гледаоци „Жикине шаренице“.
 
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић је пожелео добродошлицу екипи ове емисије и позвао све гледаоце да се у лепоте Бранковине увере тако што ће доћи у ово место.
 
„Ми Ваљевци смо јако одани и првржени свом граду, поносни смо на његову бурну прошлост, културно-историјске споменике, културу, традицију, на знамените Ваљевце. Сматрамо да је Ваљево један од најлепших градова. Мислили смо да смо пристрасни у тој оцени, али је пре неки дан Ваљево проглашено за најлепши град у Србији, у анкети дневног листа „Прес“. Наш град је град цвећа и паркова, фонтана и споменика и галерија. Венац ваљевских планина, прелепа природа само су део онога што имамо да покажемо свима који дођу са стране“, рекао је градоначелник Станко Терзић.
 
У емисији „Жикина шареница“, аутора и водитеља Живорада Жике Николића, јуче су представљене градске манифестације, галерије и музеји Ваљева и Бранковине, ваљевски уметници, талентована деца, значајне институције града, рецитована је поезија Десанке Максимовић. Представљене су Дивчибаре, Истраживачка станица у Петници, Туристичка организација Ваљева, Пољопривредна школа, манифестације „Дан малине“, „Дан купине“, „Тешњарске вечери“, „Чваркијада“ и ваљевски дуван чварци.
 
У музичком делу програма наступали су: група „Неверне бебе“, Мерима Његомир, браћа Бајићи, оркестар „Ново јутро“, дечји хор „Срцуленце“, КУД „Абрашевић“.
 
Емисија „Жикина шареница“ реализована је уз сарадњу Туристичке организацеје Ваљева и била је добра прилика да се пред милионском ТВ публиком промовишу природни и туристички потенцијали ваљевског краја.
 
 
 

Leave a Comment