Деца из Јагодине у посети Ваљеву

Почетак » Деца из Јагодине у посети Ваљеву » Вести » Деца из Јагодине у посети Ваљеву
У Ваљеву су боравили чланови Парламента младих из Јагодине, a домаћини су им били њихови вршњаци, чланови Парламента младих Ваљева. Циљ ове узвратне једнодневне посете био је да млади два града размене искуства у раду Парламената, да се упознају са начином имплементације Локалног плана акције за децу града Ваљева, али и да остваре конктакте који би касније могли да доведу до реализације заједничких акција.
„Дошли смо да упознамо Ваш град, да се наша деца из Јагодине друже са својим вршњацима из Ваљева. Ми немамо никаву амбицију ни претензије да овом приликом доносимо некакве историјске одлуке, али нам је важно да направимо једну малу оазу пријатељства, поштовања и љубави између наше деце и нас самих“, рекла је овом приликом у Ваљеву Весна Вукићевић, председница Пријатеља деце  Јагодине.
Након Трибине која је организована у Градској кући, гости из Јагодине, са својим домаћинима посетили су Бранковину, Спортско-рекреативни центар „Петница“, Истраживачку станицу,Народни музеј,  а потом су обишли најужи центар града, Тешњар и БИД зону.Организатори сусрета деце два града су Одбор за реализацију Дечије недеље, Пријатељи деце Ваљево, Одбор за имплементацију ЛПА и Пријатељи деце Јагодина.

Leave a Comment