Десети јубиларни СПРЕГ окупља бројне излагаче из Србије и региона

Почетак » Десети јубиларни СПРЕГ окупља бројне излагаче из Србије и региона » Вести » Десети јубиларни СПРЕГ окупља бројне излагаче из Србије и региона
 
Сајам привреде Колубарског округа (СПРЕГ) ове године се одржава десети јубиларни пут, од 25. до 27. априла у Омни центру. У две изложбе хале, на 2500 квм изложбеног простора (2000 затвореног и 500 квм отвореног), представиће се између 150 и 200 излагача.
 
На СПРЕГ-у ће излагати представници градова и општина и фирми из Србије и Републике Српске.
Начелник Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове Града Ваљева Стаменко Свитлица је рекао да је СПРЕГ већ постао препознатљива манифестација, не само у овом делу Србије, већ и шире.
 
„Сајмови овог типа су најбољи начин окупљања, размене идеја и пословних контаката. У Ваљеву ће се у дане трајања сајма окупити преко 2000 пословних људи и туриста. Ово ће бити прилика да се размењују идеје, успостави тесна сарадња привредника, али и промовишу туристички потенцијали Града“, рекао је начелник Стаменко Свитлица.
 
Јован Грујић, извршни директор СПРЕГ-а и представник Агенције „ГАТТИ“ која је организатор, рекао је да је сајам остао једина привредна манифестација овог типа у Западној Србији.
 
„Пребродили смо фазу утемељења манифестације. Све ове године смо имали подршку Града. Први пут сајам добија и међународни карактер, повезивањем привредника из Ваљева и Западне Србије са предузећима и представницима привреда прекограничних општина из Републике Српске (из Фоче, Рогатице, Новог Горажда, Чајнича). На сајму ће се представити шест општина из Србије. Осим Ваљева, ту су Мионица, Осечина, Косјерић, Бајина Башта, Чајетина и Прибој. 90% излагача чине производне фирме, што је значајан помак у односу на претходне године, када је однос био 65% произвођача и 35% представника услужних делатности и трговина“, саопштио је Јован Грујић.
 
Бојана Перић, ПР Домаћег трговинског ланца ДТЛ најавила је и значајну новину на овогодишњем СПРЕГ-у. То је посебан тематски део посвећен домаћим трговинама, које су удружене у ДТЛ.
 
„Представићемо домаћу причу, домаће произвођаче и трговце. Свих 13 чланица ДТЛ-а ће се окупити на једном месту. Ваљевци ће имати прилике да се упознају са великим кондиторима, произвођачима хемије, сокова, вина. Домаћу причу истичемо, јер омогућава да чувамо домаћу производњу, а самим тим и радна места. Ниже цене набавке и познато порекло робе, гарантују потрошачима добру куповину“, рекла је Бојана Перић.
 
На овогодишњем СПРЕГ-у ће се представити и 11 туристичких организација из Србије и Републике Српске, као и производи домаће радиности. Фокус овогодишњег сајам биће пољопривреда и у сарадњи са стручним службама биће организовани програми на тему пољопривреде.
 

Leave a Comment