Договор са мештанима око градске депоније

Почетак » Договор са мештанима око градске депоније » Вести » Договор са мештанима око градске депоније
Представници града Ваљева,  заменик градоначелника Витомир Митровић и помоћник градоначелника Селимир Манојловић су потписали споразум са представницима мештана Сувоборске улице,  који су јуче блокирали на сат времена градску депонију. Блокада је организована у знак протеста што ранији споразуми о санацији депоније из 2004. године још нису реализовани.
 
Представници града су мештанима поручили да ће отпад престати да се одлаже у ову депонију тек када буде завршена Регионална депонија у Каленићу и да до тада не постоји друго решење за одлагање отпада са територије града Ваљева. Ваљево је учинило све што је било у обавези у вези изградње депоније у Каленићу, али и Трансфер станице и Рециклажног дворишта, који су део система за дугорочно одлагање отпада.
 
Како би се мештанима овог дела МЗ Градац олакшао живот до трајног измештања депоније, договорено је да се реше вишегодишњи комунални проблеми, које је град Ваљево својим дугорочним плановима и предвидео.
 
Седам тачака споразума подразумева да ће у наредном периоду на депонију бити одлагано оно што је неопходно и што представља искључиво комунални отпад. Договорено је и да се у планове града и јавних комуналних предузећа за идућу годину уврсти завршетак, раније започете, канализационе мреже, као и изградња тротоара од Белега до раскрснице Обилазнице и Сувоборске улице.
 
Поред тога, договорено је да се на бољи начин регулише ова раскрсница, било изградњом кружног тока, било постављањем семафора. Коначан начин решавања овог проблема биће познат, након договора са ЈП „Путевима Србије“ који су надлежни за Обилазницу, која је магистрални пут М21. Уређење аутобуских стајалишта на којима ће бити постављене надстрешнице и боља покривеност саобраћајним знацима, као и решавање проблема паса луталица омогућиће да до затварања депоније, живот у овом делу града буде безбеднији и подношљивији.
 

Leave a Comment