Хумани гест запослених у Делегацији ЕУ у Србији

Почетак » Хумани гест запослених у Делегацији ЕУ у Србији » Актуелно » Хумани гест запослених у Делегацији ЕУ у Србији

Породици Ђедовић, Благи и њеним ћеркама Катарини (10) и Кристини (11) запослени у Делегацији Европске уније у Србији су уручили поклон у новцу и два ранца са школским прибором, приликом боравка у Ваљеву. Боравећи пословно у Ваљеву, помоћ је уручила Ана Миленић, задужена за пројекте социјалне инклузије у Делегацији ЕУ у Србији.

Запослени у канцеларији Европске уније у Београду сваке године одвајају новац од својих плата, који потом уруче у хуманитарне сврхе. Ове године су сазнали за судбину породице Ђедовић, чији је супруг и отац Велимир заједно са Миланом Којићем настрадао на пружном прелазу у Попучкama код Ваљева, 22. јануара ове године.

У сарадњи са Центром за социјални рад из Ваљева и директорком Центра Катарином Милићевић, заменицом начелника Градске управе Драганом Ђенић и начелницом Одељења за локални развој Тијаном Тодоровић, контактирали су породицу Ђедовић и тиме се придружили у настојањима Града Ваљева и Центра за социјални рад да помогну ову породицу коју је задесила велика трагедија.