Инфо дан Министарства финансија у Ваљеву

Почетак » Инфо дан Министарства финансија у Ваљеву » Вести » Инфо дан Министарства финансија у Ваљеву
Министарство финансија Републике Србије и Дирекција за европске интеграције Босне и Херцеговине, објавили су 8. јула 2009. године први позив за достављање предлога пројеката у оквиру Прекограничног програма Србија-Босна и Херцеговина, финансираног из Инструмента за предприступну помоћ Европске уније (ИПА). Европска унија је издвојила 3,24 милиона евра бесповратних средстава за финансирање прекограничних пројеката између Републике Србије и Босне и Херцеговине, од тога за апликанте из Србије опредељена су 2 милиона евра.
Поводом објављивања првог позива за достављање предлога пројеката из овог програма, Заједнички секретаријат за Прекогранични програм Србија-Босна и Херцеговина Министарства финансија Владе Републике Србије организовао је у Ваљеву ИНФО ДАН, на коме су координатори и руководиоци програма презентовали водич за подносиоце предлога пројеката, матрицу логичког оквира, структуру апликационог формулара и буџет.
„Инфо дан у Ваљеву смо организовали да упознамо будуће апликанте са условима конкурса, да им представимо документа која су недавно одобрена од Европске комисије и која имају специфична правила за пријаву пројеката“, рекла је овом приликом у Ваљеву Мирјана Ножинић, руководилац групе за ИПА-ИПА Прекограничне програме Министарства финансија Владе Србије и додала: „ Из тог разлога ћемо организовати и радионице односно информативне сесије за заинтересоване апликанте. Данас смо овде у Ваљеву, сутра ћемо Инфо дан одржати у Лозници, а 17.јула на Златибору. Инфо дани биће организовани и у Босни и Херцеговини“.
Прекограничним програмом дефинисани приоритет односи се на обезбеђивање друштвено –економске кохезије кроз заједничке активности у циљу унапређења физичке, пословне, друштвене и институционалне инфраструктуре и капацитета. У оквиру овог приоритета утврђене су две мере- повећање продуктивности и конкурентности привредних, руралних, културних и природних ресурса, као и прекограничне иницијативе усмерене на размену људи и идеја у циљу побољшања сарадње стручне јавности и цивилног друштва.
Вредност појединачних донација креће се од 20.000 до 300.000 евра у зависности од пројекта, а време за реализацију пројектних активности је од шест до 24 месеца.
Могућност да конкуришу за средства из овог програма имају непрофитабилне организације. Позив је отворен до 6. октобра 2009. године.

Leave a Comment