Изложба радова са ликовне колоније „Ехо, рубови 3“

Почетак » Изложба радова са ликовне колоније „Ехо, рубови 3“ » Актуелно » Изложба радова са ликовне колоније „Ехо, рубови 3“

У Холу Центра за културу у петак, 28. октобра у 19 часова, биће отворена изложба радова насталих на ликовној колонији ЕХО, РУБОВИ 3

Колонија је организована на Дибчибарама од 16 – 18. 9. 2016. године. Организује се трећи пут у Ваљеву и околини, а творац ове колоније је Дејан Богојевић, књижевник и ликовни уметник.

Организатор ликовне колоније је часопис за књижевност, уметност и културу „АКТ“, генерални покровитељ је хотел „ХЕБА“, а суфинансирана је од Града Ваљева кроз конкурс за пројекте у култури (који је завршен првом половином године).

Овога пута колонија има и међународни карактер јер је учествовала сликарка из Македоније (Скопља), а циљ је да у наредним годинама буде присутно више аутора из инострансва. Само тако се успоставља истинска међународна уметничка сарадња и наша планина, и туристичка понуда се промовише и ван граница наше земље.

Учесници овогодишње колоније су: Драгана Купрешанин (Београд), Наталија Пулејкова Радеска (Македонија), Мартина Андрејевић (Београд), Радомир Илић (Ваљево), Драгана Грујичић (Београд), Тања Лугоња (Ваљево), Јасмина Мима Васиљевић (Крагујевац), Јованка Божић (Ваљево) и организатори из „АРТ групе АКТ“: Дејан Богојевић, Данијела Падејски и Данијела Богојевић.

У оквиру колоније у просторијама хотела „ХЕБА“ организована је и мини изложба свих бројева часописа „АКТ“ и издања у оквиру самог часописа.