Још један протест резервиста

Почетак » Још један протест резервиста » Вести » Још један протест резервиста
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић данас је поручио представницима кризног штаба Удружења бораца рата да постоји други начин за решавање проблема, а не да ометају рад запослених у Градској управи. То је речено након што су осморица представника Удружења упала у канцеларије секретара Скупштине града Николе Илића и легли на под.
 
Секретар Скупштине их је најпре примио и саслушао њихове захтеве. А захтеви су да се измести спомен-плоча у Причевићу са зграде коју је купила фирма „Еуропром“ на плац поред, да се исплати новчана помоћ породицама погинулих и ратних војних инвалида, да им се омогући фотокопирање у фотокопирници Скупштине града и да буџетска инспекција испита досадашњи рад Удружења бораца. Након саслушаних захтева Никола Илић им је поручио да се неки захтеви већ решавају, а да за неке, попут фотокопирнице, није обавештен. Након тога их је замолио да напусте канцеларију, што су представници Удружења одбили и легли на под да сачекају секретара који је и сам напустио канцеларију.
 
Представници Удружења су одбили и позив да разговарају са градоначелником и његовим замеником, уколико не буду присутне камере. Након сат времена лежања, ипак су отишли на разговор где су поновили своје захтеве. Градоначелник им је поручио да не злоупотребљавају све што је до сада Градска управа урадила за њих, истичући стално нове захтеве и да данашњи протест није био оправдан, јер Градска управа испуњава све раније преузете обавезе. „Измештање спомен плоче касни, јер се не може утицати на временске прилике које онемогућавају да се плоча и постоље које је урађено и осуши. Исплата новчане помоћи ниједног тренутка није доведена у питање, а касни се, јер нема довољно средстава на рачуну Града. То је разлог што касне и плате Градској управи и буџетским корисницима и већ у петак би требало да почне исплата ових средстава.
 
Фотокопирање, али и било које друге услуге у Градској управи, не може користити нико без раније одлуке и дозволе надлежних лица. Па тако и у овом случају, фотокопирана су документа члановима Удружења, када је обавештен надлежни руководилац. Поштовање правила рада Градске управе важи за све“, рекао је градоначелник и додао да захтев за упућивање буџетске инспекције може послати само он и да ће испитати наводе представника Удружења и сврсисходност да се пошаље ова инспекција.
 
Представници кризног штаба су изјавили да су задовољни овим разговором. „Све што сте обећали и испунили сте. Град даје довољно средстава за борце и породице, али се та средства ненаменски троше. Ми желимо да вам укажемо да ваше службе не раде довољно добро“, рекао је Љубомир Брадић, председник Удружења бораца рата и поручио да ово Удружење неће више износити нове захтеве, нити ометати рад запослених у Градској управи.

Leave a Comment