Одборници усвојили први ребаланс буџета града

Почетак » Одборници усвојили први ребаланс буџета града » Вести » Одборници усвојили први ребаланс буџета града

 

Извештај о извршењу буџета града Ваљева за период јануар- јун 2012. године, претходио је првом ребалансу буџета града за 2012. годину, које су одборници на данашњој седници Скупштине града Ваљева прихватили.
 
Одлуком о изменама и допунама Одлуке о буџету града Ваљева, планирани су приходи у износу од 2.309.700.000 динара, што је за 149.648.292,40 динара увећано у односу на план.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић је рекао да је буџет у првих шест месеци реализован 50% што је у складу са планираним. „Нарочито охрабрује повећање наплате пореза за зараде“, рекао је градоначелник и на примедбе одборника да је методологија исказивања јавних прихода и расхода нејасна, одговорио да је она урађена у складу са Законом о буџетском систему, али да ће се градска власт трудити да наредни буџет буде јаснији и свака ставка у њему објашњена.
 
Да ће наредни буџети града бити детаљније и јасније приказани, потврдио је и председник Скупштине града др Михаило Јокић.
 
Заменик градоначелника Драгољуб Крстић је рекао да је ситуација у ргаду драматично лоша и да буџет има озбиљне дефекте по структури и усмеравању новца. Он је рекао да ће буџет Града за 2013. годину бити боље испланиран, али да све не може одједном бити на овном нивоу како се очекује. „У протекла два месеца смо предузели низ озбиљних мера на решавању запуштених, пре свега привредних проблема“, рекао је заменик градоначелника.
 
У складу са првим ребалансом, одборници су се сагласили са изменама и допунама програма пословања ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изгрању Ваљева“, ЈКП „Видрак“, „Водовод“, „Топлана“, Дома здравља, УФК „Валис“, Туристичке организације, ЈИП „Радио Ваљево“, Дирекције за пољопривреду и робне резерве, као и Плана генералне регулације за туристички ценатр Дивчибара.
 
По скраћеном поступку, одборници су на данашњој седници усвојили решење о образовању Штаба за ванредне ситуације по коме је нови командант Штаба градоначелник Станко Тезић, а заменик му је заменик градоначелника Драгољуб Крстић.
 
Нове в.д. директоре су добили Дирекција за пољопривреду и робне резерве и Центар за културу Ваљева. То су Саша Радосављевић, струковни инжењер пољопривреде и Слађана Марковић, дипломирани економиста.
 
За председника Савета овогодишњег „Џез феста“ именована је Зора Бојичић, начелница Одељења за друштвене делатности.
 
Скупштинска већина је усвојила предлог опозиционе Демократске странке да се у дневни ред уврсти и тачка  којом би се утврдио предлог мера за помоћ пољопривредним произвођачима з 2012. години и 2013. години, за отклањање последица суше у 2012. години. Овај предлог је упућен градским службама и Градском већу, који ће, како је рекао председник Скупштине др Михаило Јокић, имати обавезу да ураде финансијску конструкцију оваквих мера.
 
Кадровским променама у школским одборима школе у Доњим Лесковицама и Техничке школе, као и у Дирекцији за изградњу Колубарског округа погођеног земљотресом и Комисије за разматрање захтева политичких странака и група грађана за давање у закуп пословног простора завршена је данашња седница Скупштине града Ваљева.
 

 

Leave a Comment