Одржан „Спортски изазов“ у оквиру Европске недеље спорта

Почетак » Одржан „Спортски изазов“ у оквиру Европске недеље спорта » Актуелно » Одржан „Спортски изазов“ у оквиру Европске недеље спорта

Ваљево је један од осам градова у коме је данас у оквиру овогодишње Европске недеље спорта одржан „Спортски изазов“. Програм је почео тачно у подне у Хали спортова, а свечано га је отворио координатор ове манифестације и одборник у Скупштини Ваљева Милан Гајић.„Желим да Вас поздравим у име градоначелника др Слободана Гвозденовића, који је подржао ову акцију и све манифестације које се одржавају у граду на Колубари.  Европска комисија, Министарство омладине и спорта и Олимпијски комитет Србије, препознали су шта наш град ради у области спорта и одлучили да Ваљево буде један од осам градова где се одвија спортски изазов и хвала им на томе. Ваљево је град спорта и тако ће увек и бити.Такмичари, желим да у најбољем светлу представите ваше клубове, наш град и наравно да победимо Шабац.

Манифестација је замишљена као врста такмичења између градова. Град Ваљево је као партнера у овом такмичењу добио град Шабац. „Поштовани суграђани и учесници, драго ми је што сте у оволиком броју дошли. Сви знамо колико је спорт значајан. Кроз спорт развијате свој дух,  здрав живот и  стичете нове пријатеље. Спорт је живот, живот је спорт и зато одмах крените са данашњим даном спортског изазова“, рекао је на отварању Михајло Почек, председник и тренер КК “Металац“.Организоване су две игре, „Пут око Европе“ и „Лов на благо“ у коме је учествовало и присуствовало око 1500 људи.Да подсетимо, Европска недеља спорта се обележава од 23. до 30. септембра широм Србије под слоганом #BeActive. Традиционално се широм Европе обележава пети пут, док Србија другу годину учествује у овом пројекту.