Почело истакање амонијака

Почетак » Почело истакање амонијака » Вести » Почело истакање амонијака
Београдска фирма „Патентинг“ данас је почела истакање амонијака из расхладних постројења „Нове Србијанке“ у Ваљеву. Према последњим проценама у овом постројењу налази се око 10 тона амонијака, а тачна количина биће утврђена када инжењери фирме којој је поверен овај посао изврше мерења.
 
„Од надлежних из фирме која ради овај посао добили смо уверавања да ће све тећи по плану.Предвиђено је да се изолује најпре главни резервоар и да се одатле источи амонијак који ће се цистарнама даље одвозити. Из безбедносних разлога припремљен је и камион са водом и ми се надамо да ће цео овај посао бити окончан без проблема“, истакао је овом приликом заменик градоначелника Витомир Митровић који је заједно са надлежним из „Нове Србијанке“ и стручним службама Градских управа, обишао постројење и присуствовао почетку овог важног посла.
 
За уклањање амонијака, који је годинама представљао потенцијалну еколошку опасност за Град, из буџета је опредељено око 660.000 динара. На овај начин биће трајно решен проблем потенцијалног акцидента који би изазвао цурење амонијака у већој количини из дотрајалих инсталација, чиме би била угрожена животна средина и здравље људи.

Leave a Comment