Пријем за прваке државе

Почетак » Пријем за прваке државе » Вести » Пријем за прваке државе
Ваљевски Шах клуб „Владика Николај“ постао је недавно екипни првак Србије, у Крагујевцу у последњем колу државног првенства, након победе над браниоцем титуле новосадским „DDOR“ са 4:2. Ово је прва титула првака државе у екипном спорту коју су у Ваљево донели шахисти клуба „Свети Николај“: Иван Соколов, Иван Иванишевић, Бранко Дамњановић, Михаило Стојановић, Дејан Пикула, Алекса Стриковић, Горан М.Тодоровић, Борко Лајтхајм и Милан Божић.
 
Поводом овог великог успеха, за носиоце титуле градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић приредио је пријем данас у Градској кући. „Ово је историјски тренутак за Ваљево, јер први пут у историји добијамо екипног првака државе. Шах у нашем граду има дугу традицију, а посебно је значајно што се Ваљево промовише и на овај начин-као првак државе.  Ми се надамо да ћемо буџетом наредне године бити у могућности да определимо још значајнија средства за Шах клуб.
Он је искористио прилику и упутио честитку свим чланови клуба на овом великом успеху, али и проф. др Бошку Ђукановићу, чија је подршка од изузетног значаја,  као и свима који су заслужни за ово престижно признање.
 
„Ово је врхунски резултат, наш заједнички и на то смо поносни“, истакао је капитен ваљевских шахиста интернационални мајстор Милан Божић. „Овај циљ је остварен захваљујући великом труду, а ми желимо да подигнемо на највиши ниво квалитет нашег рада. Успели смо да освојимо две титуле најпре у КУП-у Србије, а сада и титулу шампиона. Надам се да ће ово бити подстрек свим спортским колективима у граду да дају свој максимум и иду нашим стопама“, рекао је Божић.
 
Градоначелник Јаковљевић је у име града, првацима државе уручио пригодне поклоне- Повељу за постигнуте изузетне резултате, слику са мотивима града и сребрњаке са ликом Светог Владике Николаја Велимировића.

Leave a Comment