Сарадња ватерполо клубова „Партизан“ и „Валис 93“ из Ваљева

Почетак » Сарадња ватерполо клубова „Партизан“ и „Валис 93“ из Ваљева » Вести » Сарадња ватерполо клубова „Партизан“ и „Валис 93“ из Ваљева
Ватерполо клубови „Партизан“ из Београда  и „Валис 93“ из Ваљева потписали су данас меморандум о сарадњи, који ће подразумевати размену стручног кадра и играча два клуба и стручно усавршавање ваљевских тренера у најуспешнијем српском ватерполо клубу.
 
Меморандум о сарадњи два клуба потписали су Александар Шоштар, председник ВК „Партизан“ и Раденко Поповић Шнеле, председник ВК „Валис 93“.
 
Председник ВК „Партизан“ Александар Шоштар је рекао да је задатак ВК „Партизан“ као једног од најуспешнијих спортских колектива у Србији и међу најуспешнијима у Европи, да развија нове центре у Србији, који ће бити од важности за српски ватерполо.
 
„Клуб „Партизан“ је увек размишљао у контексту будућности државног ватерпола и неопходно нам је да и Ваљево има стабилан клуб у коме ће тренирати велики број деце и међу којима ће израсти и неки будући ватерполо репрезентативац Србије. Резултат те сарадње за годину, две ће бити мерљив“, рекао је Шоштар и позвао младе ватерполисте „Валиса 93“ на прву наредну утакмицу у Купу европских шампиона, која се игра 9. јануара.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић , у име града који је био домаћин данашњем потписивању Меморандума је истакао значај да се један тако велики и моћан клуб, као штио је „Партизан“ укључио у спортска дешавања у Ваљеву, јер је то шанса да се млади таленти широм Србије на време откривају и усмеравају у врхунски спорт.
 
„Улажемо велике напоре да у наредном периоду изградимо затворени базен у Петници код Ваљева, јер је то предуслов за успешнију реализацију свих наших планова везаних за ватерполо и пливачке клубове у Ваљеву. Подржали су нас и Пливачки и Ватерполо савез Србије да Ваљево у наредном периоду буде један од водећих пливачких центара у Србији. Ова сарадња коју данас отпочињу два клуба је подстицај када се будемо борили код републичких институција да подрже реализацију једног овако значајног подухвата“, рекао је градоначелник Ваљева, који је нагласио да Град намерава да у наредном периоду посебну пажњу посвети раду са најмлађим категоријама у спорту.
 
Сарадња великог клуба као што је „Партизан“ са локалним клубом „Валис 93“ је један од корака у децентрализацији и у области спорта, чуло се приликом данашњег скупа у Ваљеву, ком су присуствовали Домаћин данашњег свечаног потписивања  Мемораднума, коме су присуствовали Александар Шоштар, председник ВК „Партизан“, Урош Маровић, председник Скупштине и Мирко Брадајић,  директор  ВК „Партизан“, као и представници ВК „Валис 93“, био је Град Ваљево, на челу са градоначелником Станком Терзићем.
 
Урош Маровић, председник Скупштине ВК „Партизан“ се захвалио на лепом пријему у Ваљеву и пожелео да ваљевски клуб идуће године прерасте у „Валис 993“. Он је рекао да ће бити прилике да некада велики играчи, а сада ватерполо стручњаци Игор Милановић, Владимир Вујасиновић, Александар Шоштар и други, прате младе играче ваљевског „Валиса 93“ у потрази за неким новим врхунским играчем.
 
Раденко Поповић Шнеле је рекао да је ово велики дан за ВК „Валис 93“, јер се потписивањем Меморандума са ВК „Партизан“ широм отварају врата за све облике сарадње са овим великим клубом. 
 
„Ваљевски клуб ставља на располагање ВК „Партизану“ све своје људске и материјалне ресурсе и надамо се да ће сарадња бити на обострано задовољство“, рекао је Раденко Поповић Шнеле.
 
Зоран Јокић, члан УО ВК „Валис 93“ је рекао да у времену када су људи на ивици понора неморала, нечисте савести, лажи, доминације лошег, имамо срећу да имамо особу која је већ деценијама на ивици, али ивици базена- проф. Раденка Поповића Шнела.
 
„Он је на ивици базена чије дубине поседују одржану реч, морал, љубав, срећу, поруку. Он је деценијама на задатку, мисији не само да нас научи да пливамо, него да нас убеди у битне вредности. Захваљујући љему, људима око њега, родитељима.. препознали смо се и поверили нашу децу Шнелу. Он то не може да не испуни, јер његова доследност већ 30 година на ивици базена, гарантује да ће то тако бити. Захваљујући вашим отвореним рукама, „Партизан“ је одговорио такође раширеним рукама, те се надам да ће овај споразум, који данас верификујемо потписима, трајати“, рекао је Зоран Јокић.
 
Град Ваљево је подржан од стране Ватерполо и Пливачког савеза Србије у настојању да изгради затворени базен у Спортско-рекреативном центру у Петници, крај Ваљева. Поред врхунског пливачког комплекса који већ постоји, изградњом затвореног базена створиле би се квалитетни услови за тренинге и такмичења највећих српских клубова и ван великих градова у Србији.
 
ВК „Валис 93“ је млад клуб из Ваљева, који у овом тренутку има 200 деце и игра у Другој лиги Србије, са великим амбицијама да у наредном периоду заузме важније место у српском ватерполу.
 
 
ФОТО: Фото студио Емрековић

Leave a Comment