Стање на територији града Ваљева је стабилно и нема потребе за проглашењем ванредног стања

Почетак » Стање на територији града Ваљева је стабилно и нема потребе за проглашењем ванредног стања » Вести » Стање на територији града Ваљева је стабилно и нема потребе за проглашењем ванредног стања
Тренутна ситуација на територији Ваљева, упркос новим снежним падавинама је стабилна и путеви и улице се рашчишћавају, а снабдевање струјом и водом је уредно. Штаб за ванредне ситуације града Ваљева у ужем саставу је, на седници која је јутрос одржана, закључио да не постоје разлози за проглашење ванредног стања.
 
Уколико се током дана и ноћи ситуација погорша, Штаб ће на сутрашњој седници размотрити да ли је потребно проглашење ванредног стања. Овим проглашењем омогућио би се појачани режим рада и стање приправности свих градских и републичких служби, у циљу заштите живота и здравља грађана.
 
Саобраћајна полиција је благовремено пре десет дана упозорила станаре, који живе у висинским деловима града, да правилно паркирају своја возила, како би камиони који рашчишћавају путеве и улице могли несметано да прођу. Са данашње седнице Штаба је поручено да ће сви власници аутомобила који не поштују ово упозорење полиције, бити санкционисани, јер због немарности појединих власника аутомобила, улице у висинским деловима града се теже чисте. У улицама Кнеза Милоша, Браће Недић, Порторошкој, Милована Глишића, 1.Пролетерској, 6.Личкој и Прешерновој отежано је чишћење коловоза због непрописно паркираних возила.
 
Оба путна правца до Дивчибара, преко Каоне и Богдановића брда се чисте и за сада су проходни за саобраћај. Пут Лесковице- Повленска коса је очишћен и проходан, речено је на јутрошњој седници Штаба за ванредне ситуације.
 
Штаб је наложио да се припреме ланч пакети у случају позива угрожених грађана у предстојеће дане викенда, као и да све службе буд у стању приправности.
 

Leave a Comment