Стипендије за најбоље ромске ученике и студенте

Почетак » Стипендије за најбоље ромске ученике и студенте » Вести » Стипендије за најбоље ромске ученике и студенте
Град Ваљево је определио буџетом 650.000 динара за финансирање стипендија за најбоље ромске ученике и студенте. Овај програм реализује се по први пут, а од 29 кандидата, колико се пријавило на конкурс, њих 22 испуњавало је предвиђене услове. Међу њима су четири студента и 18 ученика средњих школа. Студентима је одобрена стипендија у износу од 5000 динара месечно, а средњошколцима 2500. Одлуку о стипендијама донео је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, на предлог Комисије за праћење и имплементацију Декаде Рома у Ваљеву чији је председник Олга Јукић.
 
„Град Ваљево је ове године по први пут почео са доделом стипендија реализујући свој план за унапређење образовања Рома. Стално истичемо да водимо рачуна о младим људима, о добрим ђацима, а нарочито о онима који су талентовани, успешни и постижу добре резултате. Ове године смо се након конкурса, од 29 кандидата определили за њих двадесетвоје. Град Ваљево не планира да се улагање у добре ученике и студенте завршити само на оваквим једнократним решењима, планирамо да даље пратимо ваш живот и да помажемо кад год можемо. На тај начин имамо став и према нашем Фонду за талентоване ученике и мислим да ћемо успети да вам пружимо неопходну подршку, како би ви наставили и били и даље на добром путу. Желим вам да постанете вредни и успешни грађани града Ваљева“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић поздрављајући стипендисте.
 
Програм стипендирања ученика и студената резултат је спровођења Локалног акционог плана за образовање Рома у Ваљеву, за чију је имплементацију у овој години обезбеђено из буџета града укупно 950.000 динара. Поред стипендија, обезбеђена су и средства за набавку ужине за децу која похађају обавезан припремни предшколски програм на територији града Ваљева.

Leave a Comment