Све спремно за јубиларну трку

Почетак » Све спремно за јубиларну трку » Вести » Све спремно за јубиларну трку
’’По десети пут одржавање атлетске трке ’’Генерал Ђукић’’ је јубилеј који говори да нисмо погрешили што смо ову спортску смотру уврстили у календар градских манифестација’’, рекао је помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић на почетку данашње конференције за новинаре. Он је нагласио да град полаже велики респект у краљицу спортова, јер се поред ове, сваке године традиционално одржава још једна велика манифестација-Светосавка трка. И поред чињенице да средства која град издваја нису довољна, помоћник градоначелника је упутио подршку организаторима и атлетском клубу како би се ова спортска манифестација у наредном периоду унапредила. Председник АК ’’Металац’’ Радован Костић осврнуо се на фонд награда и истакао да су велику улогу у финансијском заокруживању манифестације поред града, допринели и спонзори.
У четвртак 28.октобра, први на старту код Платана у 10,30 наћи ће се школарци , најавио је тренер АК Металац Владимир Марковић. Главна трка је у 12 сати, а укупна дужина стазе Платани-Јовања-Платани износи 10,5 км. Организатори су се посебно захвалили припадницима Полицијске управе Ваљево који и ове године воде рачуна о безбедности учесника трке. Из тог разлога ће стаза бити затворена за саобраћај од 10 до 14 сати.
За победника трке обезбеђена је новчана награда у износу од 8.000 динара, другопласираном ће припасти 6.000 динара, трећепласираном пет хиљада, док еј за четврто и пето место издвојено четири, односно три хиљаде динара. Остале награде примерене су узрасту учесника и састоје се из спортске опреме и реквизита.
Подсетимо, прошле године је кроз циљ трке ’’Генерал Ђукић’’ прошло 300 учесника из 22 клуба, уз велики одзив војске и полиције. Организатори очекују још масовнији одзив на овогодишњој, јубиларној трци, као и да ће време бити на страни такмичара.
 

Leave a Comment