У току велике акције уклањања снега са улица и тротоара

Почетак » У току велике акције уклањања снега са улица и тротоара » Вести » У току велике акције уклањања снега са улица и тротоара
Ситуација у Ваљеву и околини је потпуно под контролом и живот се одвија без већих проблема, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева.
 
Путари су информисали Штаб да се тренутно проширују путеви у ваљевском крају, који су иначе проходни, како би се саобраћај што лакше одвијао. Пут ка Дивчибарама преко Каоне је беспрекоран, тако да сви који намеравају да се упуте у овај туристички центар, могу без страха кренути на пут.
 
Са градских улица и тротоара јуче и ноћас су уклоњене велике количине снега, а одношење снега се наставља и данас. Од данас ће почети и рашчишћавање прилазних улица и путева као и паркинга у близини гробља у ваљевском крају, с обзиром да се у суботу обележавају Задушнице, када ће на хиљаде људи обићи гробове својих најближих.
 
И даље се апелује на грађане да помогну да грађевинске фирме са тротоара и улица што брже и лакше однесу нагомилани снег, тако што ће померити своја возила.
 
Снабдевање струјом је уредно, а потрошња је током јучерашњег дана била на нивоу потрошње у дане викенда. То је доказ да су грађани и привреда уважили апеле за штедњом електричне енергије, поручују из Електродистрибуције „Ваљево“.
 
Сви корисници Народне кухиње у Ваљеву данас ће имати топли оброк и након тога ће им бити подељени пакети суве хране за наредних пет дана, до понедељка, када ће поново почети са радом Централна кухиња Предшколске установе „Милица Ножица“. Данас ће бити подељено 600 векни хлеба и 1200 конзерви.
 
Свим локалним самоуправама и штабовима за ванредне ситуације у Србији је наложено да отпочну са припремама и предузму мере за одбрану од поплава, попут чишћења пропусних канала и отклањања комуналног отпада из корита река. Окружни и локални штабови за борбу против поплава у Ваљеву већ су отпочели припреме.
 
Седница Штаба за ванредне ситуације ће бити одржана и сутра у 10.00 часова.
 
 

Leave a Comment