Ваљево-МЛАД ГРАД

Почетак » Ваљево-МЛАД ГРАД » Вести » Ваљево-МЛАД ГРАД
Град Ваљево добио је признање „МЛАДГРАД 2010.“ у категорији за допринос унапређењу положаја младих и сврстан је међу локалне самоуправе које су у Србији учиниле видљив напредак у обезбеђивању системске бриге о младима. Признања која додељује невладина организација „Грађанске иницијативе“ у сарадњи са Министарством за омладину и спорт и Министарством за државну управу и локалну самоуправу, намењена су локалним самоуправама које су највише допринеле унапређењеу положаја младих у локалној заједници и ове године се по први пут додељују.
 
Признања су уручена јуче у Београду у Павиљону „Цвијета Зузорић“ у оквиру обележавања Међународног дана младих. Том приликом министарка омладине и спорта у Влади Републике Србије Снежана Самарџић-Марковић истакла је уручујући награде „МЛАДГРАД 2010.“ да је цивилни сектор стуб сарадње у оквиру бриге за младе. Она је навела да је у време економске кризе, када се администрација смањује и преноси локалним самоуправама, иницијатива да се одрже канцеларије за младе опстала. Председник жирија и невладине организације „Грађанске иницијативе“ Миљенко Дерета, рекао је овом приликом „да су критеријуми за награде били јасно дефинисани и да је један од основних услова био да иницијативе које локалне самоуправе предузимају буду документоване и трајне, да се не запоставе или промене евентуалном променом власти у општинама и градовима“.  
 
Градоначелник града Ваљева Зоран Јаковљевић примио је признање за наш град, које потврђује да брига о унапређењу положаја младих у друштвеној заједници заузима важно место и у самом је врху приоритетних задатака сваке локалне самоуправе у Србији.
 
Главну награду за укупан допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници добио је град Лозница, победник у категорији локалних самоуправа које су доделиле јавни простор омладинској иницијативи је Зајечар, а у категорији медија који су дали посебан допринос унапређењу положаја младих, главна награда припала је интернет порталу youth.rs. Уручењу признања у Београду, поред представника министарстава и локалних самоуправа, присуствовали су и представници OEBS-a,UNICEF-a, USAID-a, Делегације ЕУ у Србији, ISC-a и други.   

Leave a Comment