Ваљево национални центар

Почетак » Ваљево национални центар » Вести » Ваљево национални центар

 

Град Ваљево је уместо регионалног, добио статус центра од националног значаја у нацрту Просторног плана Републике Србије након јучерашње јавне расправе у Ужицу, на којој је учествовао и градоначелник Зоран Јаковљевић.
 
„Наша примедба је на лицу места прихваћена и на тај начин грешка је након нашег излагања исправљена. 100.000 становника је један од критеријума који раздваја регионални од националног значаја. Ми смо били са 113.000 уз очекивану миграцију становништва из Мионице, сврстани у градове од регионалног значаја и након моје примедбе јуче у Ужицу, исправка је унета у нацрт овог документа“, истакао је градоначелник Јаковљевић на данашњој конференцији за новинаре и додао да ово није једина примедба руководства Града Ваљева на нацрт Плана.
 
„Те примедбе се односе и на друге области нацрта Просторног плана Републике Србије као што су развој туризма, електро енергетски објекти, развој путне инфраструктуре…“, рекао је градоначелник.  
 
Комисија коју је он именовао и која има преко 40 релевантних чланова из свих сфера јавног живота Града Ваљева,  ових дана интензивно се бави анализом нацрта овог документа, дефинишући предлоге, примедбе и сугестије који ће се наћи пред одборницима Скупштине града на ванредној седници која је заказана за петак 28. мај. Након тога, сугестије ће бити прослеђене ресорном министарству и републичкој агенцији у складу са прописаним роком. 

Leave a Comment