balon_naslovna12balonIbalonIIbalonIIIbalonIVbalonVbalonVIimages-cms-image-000005891petnica-balon-4

У Ваљеву је у Спортско рекреативном центру „Петница“ отворена балон хала. Град Ваљево инвестирао је 28 милиона динара у овај објекат који ће допринети даљем развоју водених спортова. Током свечаног отварања балона у Петници, одржан је пливачки митинг на коме је учествовало преко 200 деце из неколико пливачких клубова Србије, а потом и ватерполо утакмице између селекције Ваљева коју су чинили чланови два ватерполо клуба „Валис 93“ и „Валис“ и „Радничког“ из Крагујевца.

„Ваљево је дуго година чекало овај покривени базен, надам се да ће нам дуго година и служити. Наш следећи циљ је да завршимо Халу спортова“, рекао је Драган Јеремић директор ЈП „Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“.

Церемонији свечаног отварања присуствовао је и председник Спортског савеза Србије и Ватерполо клуба „Партизан“ Александар Шоштар.

Градоначелник Ваљева Станко Терзић изразио је задовољство што Ваљево након дугог временског периода отвара покривени базен у Петници. Он је истакао значај овог спортског објекта и подсетио да је на базенима у Петници више од 20.000 младих људи научило да плива. „Поставили смо високе стандарде када је реч о базенима овде у Петници, тако да је руководство града била у обавези да поштује те стандарде и даље. Захваљујући Установи за физичку културу „Валис“ цео овај комплекс је на понос Ваљевцима. Покривени базен у Петници пре свега ће много значити ваљевским клубовима, пливачком и ватерполо клубовима, јер наша деца сада неће морати да путују на тренинге ван града“, рекао је градоначелник на свечаном отварању и додао да је један од приоритета града Ваљева и изградња нове Хале спортове у коју је до сада уложено 120 милиона динара.