Градско веће

Градско веће је извршни орган града. Чине га Градоначелник, заменик Градоначелника, као и чланови Градског већа које бира Скупштина града, на период од четири године, тајним гласањем, већином од укупног броја одборника.

Градско веће града Ваљева има 11 чланова.

 • Председник Градског већа je Лазар Гојковић
 • Заменик председника Градског већа je Немања Петровић

ГРАДСКО ВЕЋЕ

БИОГРАФИЈЕ ЧЛАНОВА ГРАДСКОГ ВЕЋА

 

 1. Владимир Благојевић, дипломирани економиста и програмер, рођен 1972. године у Ваљеву. Последњих двадесет година власник више приватних фирми из области софтера, спорта, угоститељства, грађевине и инвестирања. Творац више пројеката из области културе, означених као пројекти од државног значаја у више земаља.

 

 1. Владимир Мишковић, дипломирани менаџер у спорту и дипломирани кошаркашки тренер, рођен 1978.године у Ваљеву. Био је професионални кошаркаш четрнаест сезона у земљи и иностранству. Од 2012. професионални кошаркашки тренер.

 

 1. Ненад Патијаревић, дипломирани економиста, рођен 1982. године. Велики број успешно организованих концерата и културних манифестација као и сарадња са највећим регионалним и светским извођачима биле су најбоља препорука да 2016. у Београду са својим сарадницима оснује Удружење Гитаријада фест које ће у наредним годинама постићи значајне успехе у области културе. Као потврда свега долази и велика награда односно пријем у Европску асоцијацију фестивала и ,,Еффе етикета” за допринос култури. .

 

 1. Добривоје Грујичић, специјалиста опште хирургије.

 

 1. Драгана Терзић, адвокат. Завршила је Правни факултет у Београду. Рођена је 1960. године у Чачку. Члан Градског већа и у претходном сазиву.

 

 1. Марко Јевтић, дипломирани економиста, рођен 1990.године у Ваљеву. Запослен у Холдинг Корпорацији Крушик. Један oд  оснивачa  Асоцијације слободних и  независних  синдиката у Холдинг корпорацији Крушик  и генерални  секретар Градског одбора Ваљево.

 

 1. Срђан Илић, дипломирани инжењер архитектуре, рођен 1976. године у Ваљеву. Предавао је у Техничкој школи у Ваљеву.Годинама се успешно  бави  пројектовањем у струци у сопственом  пројектном бироу.

 

 1. Бранко Вуковић, дипломирани аргоекономиста, рођен 1980. године у Ваљеву.  Студирао „Пољопривредни факутет“ Универзитета у Београду, смер Агроекономија. Радио на пројектима са Институтом „Земун  поље“ и „Институтом за ратарство и сточарство Нови Сад“. Радно искуство у сфери пољопривреде највише је везано за прехрамбену индустрију. Као дугогодишњи члан „Фонда за дошколовавање младих пољопривредника Борка Вучић“ активно радио на едукацији пољопривредника. Праксу је завршио у Италији и Сардинији у преко 30 винарија, фабрика за  производњу меса и млечних производа и парадајза о чему такође говоре добијени сертификати. У Белгији је усавршио познавање производње пива где је провео одређени део студија и имао прилику да се упозна са радом преко 30 великих пивара.

 

 1. Велимир Арсеновић, рођен 1956.године. Пензионер. Радио је у Министарству унутрашњих послова, као и у Савезном министарству иностраних послова у дипломатском представништву. За остварене резултате у раду похваљиван и награђиван.