• О Ваљеву
 • Ваљево се налази у западној Србији на непуних 100 километара југозападно од Београда. Градско језгро смештено је у котлини кроз коју протиче река Колубара. Ваљево спада међу већа и развијенија насеља у Србији.

Градско веће

Градско веће је извршни орган града. Чине га Градоначелник, заменик Градоначелника, као и чланови Градског већа које бира Скупштина града, на период од четири године, тајним гласањем, већином од укупног броја одборника.

Градско веће града Ваљева има 11 чланова.

 • Председник Градског већа je Лазар Гојковић
 • Заменик председника Градског већа je Немања Петровић

ГРАДСКО ВЕЋЕ

БИОГРАФИЈЕ ЧЛАНОВА ГРАДСКОГ ВЕЋА

 

 1. Владимир Благојевић, дипломирани економиста и програмер, рођен 1972. године у Ваљеву. Последњих двадесет година власник више приватних фирми из области софтера, спорта, угоститељства, грађевине и инвестирања. Творац више пројеката из области културе, означених као пројекти од државног значаја у више земаља.

 

 1. Владимир Мишковић, дипломирани менаџер у спорту и дипломирани кошаркашки тренер, рођен 1978.године у Ваљеву. Био је професионални кошаркаш четрнаест сезона у земљи и иностранству. Од 2012. професионални кошаркашки тренер.

 

 1. Ненад Патијаревић, дипломирани економиста, рођен 1982. године. Велики број успешно организованих концерата и културних манифестација као и сарадња са највећим регионалним и светским извођачима биле су најбоља препорука да 2016. у Београду са својим сарадницима оснује Удружење Гитаријада фест које ће у наредним годинама постићи значајне успехе у области културе. Као потврда свега долази и велика награда односно пријем у Европску асоцијацију фестивала и ,,Еффе етикета” за допринос култури. .

 

 1. Душан Ружичић, специјалиста интерне медицине, рођен 1985. године у Ваљеву. Запослен у Општој болници у Ваљеву. Докторску дисертацију из области кардиологије одбранио на Медицинском факултету у Београду.

 

 1. Драгана Терзић, адвокат. Завршила је Правни факултет у Београду. Рођена је 1960. године у Чачку. Члан Градског већа и у претходном сазиву.

 

 1. Марко Јевтић, дипломирани економиста, рођен 1990.године у Ваљеву. Запослен у Холдинг Корпорацији Крушик. Један oд  оснивачa  Асоцијације слободних и  независних  синдиката у Холдинг корпорацији Крушик  и генерални  секретар Градског одбора Ваљево.

 

 1. Срђан Илић, дипломирани инжењер архитектуре, рођен 1976. године у Ваљеву. Предавао је у Техничкој школи у Ваљеву.Годинама се успешно  бави  пројектовањем у струци у сопственом  пројектном бироу.

 

 1. Мирољуб Миловановић, пољопривредник из Горњег Таора, рођен 1967. године. Бави се воћарством и сточарством. Успешан и поштован домаћин. Преко 30 година бави се професионално ловом и обуком ловачких паса. Више пута је биран за делегата у Скупштини ловачког удружења.

 

 1. Велимир Арсеновић, рођен 1956.године. Пензионер. Радио је у Министарству унутрашњих послова, као и у Савезном министарству иностраних послова у дипломатском представништву. За остварене резултате у раду похваљиван и награђиван.