1. „ГАСТРО ФЕСТ ВАЉЕВО 2016“

Почетак » 1. „ГАСТРО ФЕСТ ВАЉЕВО 2016“ » Актуелно » 1. „ГАСТРО ФЕСТ ВАЉЕВО 2016“

Туристичка организација Ваљево у сарадњи са Регионалном привредном комором и Општим удружењем предузетника Ваљево – секција угоститеља организује нову манифестацију у нашем граду под називом „Гастро фест Ваљево 2016“, која ће се одржати у недељу, 06.новембра 2016.године, на платоу Центра за културу и у кориту реке Колубаре.

Као део туристичке понуде истичемо и богатство гастрономије. Водећи се овом идејом, секција угоститеља ваљевског удружења предузетника ће у оквиру ове манифестације представити благо ваљевске кухиње будућим гостима града, истраживачима необичних укуса, поштоваоцима здраве домаће хране , специјалитета националне кухиње ваљевског краја спремљених на традиционални начин. Ово је и прилика да се истим поводом представи и све оно што је саставни део сваке гастрономске понуде. Тако ћемо на Гастро фесту промовисати и произвођаче вина, гљиваре, произвођаче слаткиша, пекаре, старе занате.

„Гастро фест Ваљево 2016“ је замишљен као својеврсно такмичење у припремању јела у више категорија:

 

Такмичење у спремању котлића и то: од дивљачи,рибљу чорбу и гулаш

Такмичење пекара: у спремању славског колача

Такмичење посластичара: за најлепшу торту

Изложба: етно трпеза,гљивари

Такмичење у: испијање пива, најбржи конобар, најбржи кувар

Изложба-продаја: зимнице,месних преређевина,меда,домаћа радиност нашег краја

 

Током целог дана организован је богат културно-забавни програм састављен од представљања фолклорних друштава нашег града, хорова, играчких ансабала, музичких састава. У оквиру овог дела програма организоваће се и симпатична такмичења за све узрасте везана за ову манифестацију.

Свој допринос организацији првог „Гасто феста“ у нашем граду дали су Пословни факултет „Сингидунум“ Ваљево, Пољопривредна школа Ваљево, Центар за културу.

Градске манифестације не могу бити успешне ако их не подрже и привредни субјекти и службе града, тако да им се овом приликом захваљујемо.

Покровитељ манифестације је град Ваљево, а пријатељ манифестације „Ваљевска пивара“.

 

Позивамо све заинтересоване за такмичење у више категорија да се пријаве на адресу Туристичке организације Ваљево, у ул.Проте Матеје 1/1, и на телефон 014/221-138, у периоду од 7.30 до 15.30 часова.

Пријављивање траје до среде, 02.новембра.