15 милиона за радове у школама

Почетак » 15 милиона за радове у школама » Вести » 15 милиона за радове у школама
 
 
Град Ваљево је из буџета определио 15 милиона динара за радове на инвестиционом одржавању у основним и средњим школама током лета. Биће то завршни радови на комплетном уређењу школских објеката на подручју Града. Укупно за основне школе на градском и сеоском подручју опредељено је 8,9 милиона, док је за средње издвојено 6,1 милион динара.
 
У Економској школи ће бити изведени најобимнији радови, где Град учествује са средствима у износу од 1.120.000 динара заједно са средствима из НИП-а за реконструкцију грејања. У Ваљевској гимназији су издвојена средства заједно са средствима Министарства просвете за уређење фасаде у износу од око 1.140.000 динара, као  и за радове на крову у износу од око 750.000 динара. У Медицинској школи ће такође бити изведени радови на инвестиционом одржавање у износу од милион динара. У Пољопривредној ће бити замењена столарија и за то је опредељено око милион динара, а за  кречење сале за физичко 330.000 динара. У  Музичкој школи за радове на водоводној мрежи и за електро радове Град је издвојио око 220.000 динара.
 
У Првој основној школи ће бити изедени радови на замени плочица у другој фази где је вредност инвестиције 1.290.000 динара. У школи „Владика Николај“ биће реконструисан санитарни чвор и ту је вредност инвестиције 750.000 динара, а у школи „Андра Савчић“ биће обављена реконструкција спортских терена и ограде и за то је опредељено око 870.000 динара. У школи „Сестре Илић“ ради се реконструкција сале за физичко  (инвестиција вредна скоро милион динара), а у школи „Милован Глишић“ биће извршена санација кровног покривача и замена столарије у износу од 1.610.000 динара, док ће  у школи „Десанка Максимовић“ биће замењена врата и ту ће бити уложено око 300.000 динара.
 
Како истиче начелница Одељења друштвених делатности Зора Бојичић, у Техничкој школи већ је завршена реконструкција мушке и женске свлачионице, а у школи у Лелићу биће замењена столарија и реконструисан мокри чвор, док ће у школи у Причевићу бити урађена фасада. Планирано је и да се у школи у Драчићу санира кров, у Поћути уреди унутрашњост школе, у Попучкама замени столарија, док ће у школи у Забрдици бити саниран кров, а у Голој Глави направљен мокри чвор.  
 
Осим инвестиционог улагања, у 2010. години буџетом је предвиђено да се издвоји и око 7,3 милиона динара за набавку опреме, рачунара, ђачког и административног намештаја како у средњим тако и у основним школама.

Leave a Comment