28. Џез фест од 16. до 19. октобра

Почетак » 28. Џез фест од 16. до 19. октобра » Вести » 28. Џез фест од 16. до 19. октобра
29. Џез фест ове почиње 16. октобра и трајаће до 19. октобра у Центру за културу Ваљева. Прве вечери представиће се ваљевски џезери ЛАЗАР АВРАМОВИЋ БЕНД, NINE BELOW ZERO, ТЕАТАР БИЗАР, STAGE BAND, PILOT BLUES BAND i ЕНА И ПРИЈАТЕЉИ.
 
У четвртак 17. октобра наступају SEBASTIAN SPANACHE TRIO из Румуније, FUNKTASTIC COALITION из Новог Сада и МАРАКУЈА из Београда.
 
У петак 18. октобра, традиционално програм отвара БИГ БЕНД РТС-а, са којим ће наступити Ирена Благојевић, Ксенија Кочетова, Лејла Хот, Бојана Стаменов и Нидиа Роса Деспот. Потом наступа италијански OMIT FIVE и хрватски бенд CUBISMO.
 
U subotu 19. oktobra predstaviće se R*TIME из Њујорка, ВАСИЛ ХАЏИМАНОВ БЕНД из Београда и JAM INNOVATION са БОЈАНА СТАМЕНОВ БЕНДОМ.
 
Уметнички директор Фестивала Јован Маљоковић је рекао да је поносан на људе који су спремили и овогодишњи програм.
„Трудио сам се и претходних година да Ваљево добије програм какав заслужује. Џез је музика која се свира у целом свету, па и мала Србија има доста фестивала. Наш, ваљевски фестивал је много познатији у свету него што Ваљевци могу и да замисле. Драго ми је када нам пишу из целе Европе и из Америке да би желели да дођу овде. Кад се врхунски музичари, нпр. из Њујорка интересују за наш фестивал, то је лепа ствар“, рекао је Јован Маљоковић.
 
Дака Андрић, један од ваљевских музичара који ће наступити прво вече, рекао је да ће се поред искусних музичара те вечери представити и млади уметници.
 
„То је поента да укључујемо млађе оркестре и младе људе, исто као што је некада „повукао ногу“ и Јова Маљоковић нама који смо били почетници. Од првог џез фестивала Ваљевци су учествовали и организовали успешне вечери“, рекао је Дака Андрић.
 
Председница Савета овогодишњег Џез феста је Зора Бојичић која је рекла да је све припремљено за реализацију програма високог уметничког нивоа.
 
„Заједно са Центром за културу смо завршили све припреме. За реализацију Фестивала смо имали на располагању 2,5 милиона динара. Од тога је град Ваљево издвојио 1,5 милиона, Министарство културе 500 хиљада, а остатак смо обезбедили од донатора и пријатеља Фестивала. Овом приликом им се захваљујемо, јер без њих не бисмо могли да организујемо Фестивал. То су компанија ГЕЈТ, БОСИС, ТРГОМЕТАЛ, ЈКП „ВОДОВОД“, ЕНЕЛ, ВАЉЕВСКА ПИВАРА, ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ, КРУШИК, АБЦ ТЕСТ, ПУБЛИК, ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА, ДРУШТВО ИСТРАЖИВАЧА „ВЛАДИМИР МАДИЋ МАНДА“.
 
За визуелни идентитет овогодишњег Фестивала побринуо се дизајнер Душан Арсенић, а поред традиционалних мајица, припремљена су и промотивна паковања са сувом шљивом, ракијом, као и магнети које су урадили полазници ликовне радионице Центра за културу Ваљева  у сарадњи са децом из Дневног боравка „Наши снови“.

Цена појединачне улазнице је 200 динара, а комплет за две вечери је 300 динара, као и попуст од 10% за организоване посете од преко 20 улазница. У среду и четвртак је улаз бесплатан.

Leave a Comment