32. Ваљевски џез фестивал

Почетак » 32. Ваљевски џез фестивал » Актуелно » 32. Ваљевски џез фестивал

Ове године ће се у Центру за културу, од 16. до 21. маја, одржати 32. Ваљевски џез фестивал, који ће  љубитељима џеза понудити нови концепт са пуно квалитетних џез музичара са простора бивше Југославије и великим звездама, попут Јосипе Лисац и „Кубизма“, током шест дана трајања Фестивала.
Локални музичари, као и деца из школе страних језика „Контекст“ отварају Ваљевски џез фест, чији је дугогодишњи промотер и уметнички директор Јован Маљоковић, познати џез саксофониста.
„Нова концепција да Ваљевски Џез фест траје шест дана је право освежење за Ваљево“, рекао је Маљоковић на данашњој конференцији за новинаре и додао:
„Овога пута имамо и велику звезду, која ретко гостује у Србији. Одјекнуће широм Србије да ће Јосипа Лисац гостовати у Ваљеву и са те комерцијалне стране, очекујемо велики успех и велику посећеност. Веома је битно што фестивал у Ваљеву, од када је основан, промовише најбољу џез музику и музичаре са ових простора. Долазе нам људи из Љубљане, Суботице, Ниша, Београда, једна потпуно нова генерација која је заузела сцену у региону. Раније су се музичари довијали како је ко знао, јер је било тешко набавити плоче, материјале.

 

Сада имамо фантастичну и образовану генерацију, а у Ваљево долази 20 најактуелнијих музичара, који су сви везани за Њујорку, што је добро, јер је Њујорк центар џеза. Драго ми је што ће Фестивал отворити Сава Милетић, један од најбољих српских џез пијаниста. Ту је и Владимир Крцко Костадиновић, који је у свету џеза већ заузео високо место и спада у велике бубњаре. Долази нам и Тадеј Кампл из Љубљане, музичари који заузимају важно место и који у Њујорку снимају нови материјал. Јасна Јовићевић је завршила џез академију, свира саксофон и свирала је са сјајним музичарима. У суботу нас пчекује талентован и млад састав из Ниша „Наис Блу“. А наши пријатељи „Кубизмо“ ће наступити трећи пут, који су увек добро примљени у Ваљеву! Дакле, настављамо са мисијом ваљевског Џез фестивала, а то је да се представи оно најбоље са ових простора, када је џез музика у питању.
Милош Смиљанић, директор Центра за културу каже да је циљ да љубитељи добре музике из ових крајева привуку у Ваљево, па се ових дана Фестивал промовише у региону и то свиркама ваљевских музичара у Осечини, Коцељеви, Пожеги, Косјерићу, Убу, Мионици, Лазаревцу и Лајковцу.
Сваки фестивалски дан ће након званичног програма у великој сали Центра за културу, имати и сешн у Холу Центра за културу, који је реконструисан и понудиће још бољи угођај за љубитеље добре свирке и атмосфере.
Карте за Ваљевски џез фестивал су од данас у продаји. Цена улазнице за концерт Јосипе Лисац је 800 динара, а за остале програме Фестивала је 300 динара по дану. Карте је могуће резервисати на телефон Центра за културу 014/221-336.

 

32.JAZZ-FEST-VALJEVO-2016-1