4. Меморијални шаховски турнир „Селимир Манојловић“

Почетак » 4. Меморијални шаховски турнир „Селимир Манојловић“ » Актуелно » 4. Меморијални шаховски турнир „Селимир Манојловић“

4. Меморијални међународни велемајсторски турнир „Селимир Манојловић“ одржава се од 6. до 12. августа у Ваљеву, у хотелу „Гранд“.
Свечано отварање турнира је у понедељак 6.августа у 15.30 часова, а први мечеви почињу у 16 часова.
На овогодишњем турниру учествује 10 такмичара, од којих су двојица такмичара из Турске, један из Немачке, један из Босне и Херцеговине, а остали су из Србије.
Турнир се организује као стална градска манифестација од значаја за град Ваљево у области спорта. Покровитељ турнира је Град Ваљево, а организатори су Шаховски савез Централне Србије и ШК „Крушик“.
Селимир Манојловић је био председник Шаховског савеза Централне Србије и потпредседник Шаховског савеза Србије и дугогодишњи члан Шаховског клуба „Кршик“.
Уочи почетка турнира, као део програма овогодишњих Тешњарских вечери и увода у сам турнир, у недељу 5. августа у 19 часова на тргу Десанке Максимовић биће одржана шаховска симултанка велемајстора Мирољуба Лазића са најталентованијим полазницима школе шаха у Ваљеву.