5. Меморијални карате турнир „Светлана Цеца Радојевић“

Почетак » 5. Меморијални карате турнир „Светлана Цеца Радојевић“ » Вести » 5. Меморијални карате турнир „Светлана Цеца Радојевић“
Пети Меморијални карате турнир „Светлана Цеца Радојевић“ одржаће се у суботу, 20. фебруара у Хали „Студент“ од 10 часова. Турнир који је посвећен прерано преминулој ваљевској спортисткињи и некадашњем секретару Спортског савеза Ваљева, организује Карате клуб „014“, уз подршку Града Ваљева и Спортског савеза Ваљева.
 
На данашњој конференцији за новинаре секретар Спортског савеза Ваљева Радомир Симић и Предраг Бранковић из Карате клуба „014“најавили су турнир и позвали љубитеље карате спорта у Ваљеву да прате такмичења.
 
Предраг Бранковић је нагласио да како расте број одржаних турнира, расте и број и квалитет такмичара и додао да је на мапи Србије, Ваљево постало препознатљиво по овом турниру.
 
„Прошле године смо имали преко 420 такмичара из 33 клуба. Ове године очекујемо сличан одзив, преко 30 клубова, са око 400 такмичара. Мислимо да ће тога дана Ваљево бити центар карате спорта у Србији. Челници Карате федерације Србије су најавили да ће присуствовати турниру и на тај начин подржати ову нашу манифестацију, за коју се надамо да ће прерасти у градску. Очекујемо клубове из целе Србије и неколико клубова из земаља из окружења. Такмичење ће се одржавати на четири борилишта, у узрасним категоријама од полетараца 2007. годишта, па до сениора. Млади и старији спортисти ће се такмичати у дисциплинама кате и борбама, екипно и појединачно. Овом приликом позивам све суграђане који желе да својим присуство увеличају овај наш спортски догађај, да буду у суботу у Хали „Студент“ и да уживају у свему ономе што карате спорт може да пружи. С обзиром на то да карате спорт полако улази у породицу олимпијских спортова, то нам намеће обавезу да што боље организујемо и овај турнир у Ваљеву“, рекао је Бранковић.
 
 
 
 
 

Leave a Comment