Осветљени мостови на Колубари

Два моста на Колубари, мост код Центра за културу и на Јадру, осветљени су по угледу на мостове у Београду. Ова два моста добила су вишебојну расвету, а у Градској дирекцији кажу да планирају да сви ваљевски мостови добију осветљење. „ Грађани су такву врсту расвете могли да виде до сада у Београду и у европским градовима. То је посебна врста расвете која мења боје и није то велика инвестиција“, рекао је директор Градске дирекције Драган Јеремић.

Поред расвете на мостова, која је улепшала изглед нашег града, у Дирекцији кажу да скоро да нема улице у Ваљеву која је без јавне расвете. „ У протекле четири године смо решили проблеме у бројним улицама које нису биле осветљене или расвета није била на задовољавајућем нивоу“, каже Јеремић.

За јавну расвету у Ваљеву из градске касе се месечно издваја чак 55 милиона динара, што је за 20 милиона динара више у односу на период од пре три године. Како је објашњено, до драстичног повећања је дошло због ширење расвете на ободна насеља и сеоска подручја, дотрајала јавна расвета на појединим местима, али и чињеница да не постоји најбоља контрола паљења и гашења уличних светиљки. Поред тога, високим рачунима за струју је допринела и реорганизација ЕПС, због чега, како кажу у Дирекцији, „сви у овом систему наплаћују нешто, што је довело до повећања расхода за јавну расвету“.