Реконструкција парка на Петом пуку

У току је реконструкција парка на Петом пуку . У парку ће бити постављене бехатон плоче, урадјене нове стазе.Очекује се скори завршетак радова у парку на Пећини који ће по завршетку бити један од најлепших паркова у овом делу Србије.

Парк на Петом пуку промениће свој изглед после много година. Својевремено је можда и због саме политичке ситуације град о овом парку више бринуо , али је након тога готово био препуштен зубу времена. “ Реконструкција парка је почела пре седам дана , сада у овој фази реконструишемо стазе , урадићемо бехатон плоче уместо испуцалог бетона и асфалта који је овде био, комплетна рекострукција у првој фази подрзумева и комплетан мобилијар и потом следи нова расвета.Вредност радова у овој фази је 11 милиона динара. Уредићемо , испескарити ове плоче , споменици наравно остају јер овај парк носи назив Парк револуције и све од тога ће бити сачувано само уредјено“, каже Драган Јеремић директор Дирекције за урбанизам и изградњу.

Јеремић каже да је смешно што неки мисле да се ради о предизборном парку јер је пројекат за њега урадјен пре неколико година. “ Лично сам ја иницирао израду пројекта реконструкције овог парка још док сам био у Дирекцији за обнову још 2011 године. пројекат је радио Завод за заштиту споменика и архитекта Весна Алексић. Тако да нема ни говора о томе да је нешто пре или после избора“, објашњава Јеремић.

На питање Вамедие да ли остаје и простор везан за вечни пламен Јеремић одговара потврдно. “ Да, све то остаје само ће бити уредјено, дозидано. Ја бих лично волео да ту буде пламен , али нажалост криза то не дозвољава. Можда некад касније у неким годинама које долазе“, одговара Јеремић.