„Абрашевић“ апсолутни победник „Фестивала позоришта западне Србије“

Почетак » „Абрашевић“ апсолутни победник „Фестивала позоришта западне Србије“ » Вести » „Абрашевић“ апсолутни победник „Фестивала позоришта западне Србије“
Вечерас се у Пријепољу, свечаном доделом признања, завршава „Фестивал позоришта западне Србије“ на коме ће за апсолутног победника бити проглашено Градско позориште „Абрашевић“ из нашег града.
 
Комедија „Кафаница, судница, лудница“ по тексту Бране Црнчевића, а у режији Мирослава Трифуновића, осим награде за најбољу представу добила је још неколико признања. За најбоље костимографско решење наградјена је Бранка Шишиначки Обрадовић, а за најбољу аутентичну музику – др Воја Милутиновић. Награду за најбољу женску улогу освојила је Горанка Калембер Лучић, а Бранко Антонић је добио награду за најбоље глумачко остварење у најуспешнијој представи. Антонић је добио и фестивалско признање поводом 40 година успешног уметничког рада у позоришту.
 
На овој театарској манифестацији публика је одгледала укупно 10 аматерских представа из Мачванског, Колубарског и Ужичког округа. Као победник Фестивала представа „Кафаница, судница, лудница“ Градског позоришта „Абрашевић“ наћи ће се половином јуна у званичној конкуренцији за најбољу представу на Републичком фестивалу, који се већ више од пола века одржава у Кули.

Leave a Comment