„Абрашевић“ освојио трећу награду на међународном фестивалу

Почетак » „Абрашевић“ освојио трећу награду на међународном фестивалу » Вести » „Абрашевић“ освојио трећу награду на међународном фестивалу
Представа „Живот у тесним ципелама“ Душана Ковачевића, у извођењу Градског позоришта Ваљево и Мале сцене освојила је треће место на синоћ завршеном 6. Интердисциплинарном фесту „Дани малих ствари“ у Требињу. 
 
„Грета, страница 89“ Луца Хибнера, у извођењу Српског народног позоришта Нови Сад, првопласирана је представа. Другу награду освојила је представа „Камење у његовим џеповима“ Мери Џоунс, коју су извели чланови Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке.
   
Ово је одлука публике, која је имала прилику да након одгледаних представа такмичарског програма Феста, оцени комаде оценама од 1 до 5.
  
На затварању овогодишњег међународног интердисциплинарног феста „Дани малих ствари“, Жељко Милошевић, глумац и позоришни редитељ, уједно директор Фестивала професионалних позоришта, истакао је да су све представе високо оцењене од стране публике, што говори да је требињска публика била задовољна овогодишњим програмом.
 
„Награде су симболичне, али постоје фестивали на које се не долази само ради награда. Требиње је отворено, сарађује и ради са бројним успешним позориштима и надам се да ћемо и следеће године гледати квалитетне представе“, рекао је Милошевић.

Leave a Comment