Акција јабука или лимун

Почетак » Акција јабука или лимун » Вести » Акција јабука или лимун
Ученици петог разреда ваљевске основне школе „Нада Пурић“ учествоваће у акцији „Јабука или лимун“ коју организује  Delta Generali Osiguranje  у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Србије. Они ће сутра заједно са припадницима саобраћајне полиције  Полицијске управе Ваљево (среда 7.октобар) од 12.00 до 13.00 часова у улици Владике Николаја бб (код „Нове Србијанке“) учествовати у „регулисању“ саобраћаја. Ђаци ће возачима који буду поштовали прописе додељивати јабуку и плакету у знак захвалности због савесног и одговорног управљања возилом, а онима који прекрше саобраћајне прописе лимун и плакету са молбом да поштују правила. Пре изласка на терен, ученици ће у школи од 10.00 до 11.00 часова, похађати теоретску обуку о правилном понашању у саобраћају.
 
Циљ акције је едукација ученика основних школа о правилном понашању у саобраћају, али и унапређење свести возача о важности поштовања саобраћајних прописа као превенције саобраћајних несрећа. Едукација се организује од 5. до 9. октобра у сарадњи са МУП-ом, а ове године обухватиће 46 основних школа из 41 града Србије. Теоретска и практична настава биће организована за  5000 ученика петог разреда.
 
Повод за акцију „Јабука или лимун“, која се одржава другу годину за редом у Србији су подаци који забрињавају, а односе се на информацију да су деца најугроженији учесници у саобраћају. Ова акција спроводи се већ неколико година у земљама средње Европе, а циљ је да сваке године у програм буде укључено што више школа.

Leave a Comment