Aкцијa „Обезбеђење услова за рад васпитно-образовних институција на територији АП Косово и Метохија“

Почетак » Aкцијa „Обезбеђење услова за рад васпитно-образовних институција на територији АП Косово и Метохија“ » Вести » Aкцијa „Обезбеђење услова за рад васпитно-образовних институција на територији АП Косово и Метохија“
Мистарство за Косово и Метохију покренуло је у јануару 2014.г. акцију „Обезбеђење услова за рад васпитно-образовних институција на територији АП Косово и Метохија“.
 
На састанку Министара Алексндра Вулина и Николе Селаковића и са начелницима округа, одржаном у Београду 16. јануара 2014. године, о спровођењу акције, изнети су подаци о броју ученика у школама у свим општинама које раде по програму Министарства просвете Републике Србије. Ови показатељи су веома важни за даље разумевање молбе за помоћ: Укупно у школској 2013/2014 години, уписано је 17.595 ученика, што је скоро на нивоу боја ученика у школама на подручју Колубарског управног округа, који је знатно бројнији по броју становника.
 
О истој акцији разговарано је на првој седници Савета Колубарског управног округа у 2014.години, одржаној 28. јануара у Ваљеву.На састанку су договорене активности општина, сви присутни су изразили жељу да помогну, било финансијски, било у материјалу, а понуђени су и други видови помоћи и сарадње: стипендирање ученика, помоћ у наставним средствима и училима и друго.
 
Имајићи у виду значај акције за помоћ школама и самој деци на Косову и Метохији, позивамо и апелујемо на градску и локалне самоуправе, школе, јавна предузећа и установе, привреднике, хуманитарне организације и све људе добре воље да помогну у складу са својим могућностима.
 
Уколико сте спремни да пружите помоћ, обратите се Колубарском управном округу, на адресу: Ул. Карађорђева бр. 31, 14000 Ваљево, телефони 014 221 655, 222 019, 222 218, факс 014 227 466, mail адресе: [email protected], [email protected] и [email protected], где ћете добити информације о даљим активностима на реализацији и спровођењу помоћи.
 
 

Leave a Comment