Акција “Велико спремање Србије“

Почетак » Акција “Велико спремање Србије“ » Вести » Акција “Велико спремање Србије“
Град Ваљево ће се и ове године у суботу 9. јуна по трећи пут укључити у акцију “Велико спремање Србије“, најављено је на данашњој конференцији за новинаре у Градској управи. Циљ акције је подизање свести грађана о значају правилног одлагања отпада, као и очувању природних ресурса заједничком бригом свих појединаца.
 
Акцију организује Министарство животне средине, рударства и просторног планирања поводом светског дана заштите животне средине. Ова акција је само једна од активности која се спроводи у оквиру акције “Очистимо Србију“ и која се одржава преко министарства током године истакла је Снежана Радојичић, кординатор Локалног штаба за спровођење акције на територији града Ваљева. Речено је да још увек није познат број локација са којих ће се уклањати смеће, као ни локације дивљих депонија које ће бити очишћене. Учешће у овој акцији је на бази волонтеризма односно на добровољној бази. До сада су се пријавиле ваљевске школе и то негде око 2000 ученика волонтера, који ће учествовати у акцији. Ученици ће уређивати школска дворишта и њихово непосредно окружење. Поред ученика у акцију ће се укључити војници, полицајци, представници градских институција и приватних фирми. Они ће чистити прилазе граду, дивље депоније, обале река и паркове.
 
“У плану је да се осим града чисте и приградска насеља и Дивчибаре и то она места где се годинама стварају депоније“, рекао је између осталог начелник Одељења комуналне полиције Синиша Ђурић.
 
Грађани који желе да се пријаве за учешће у акцији могу то учинити путем телефона на број 294-820 или преко својих месних заједница. У месним заједницама ће бити организована подела заштитних рукавица и пластичних врећа, које ће обезбедити министарство.

Leave a Comment