Активности Дирекције за пољопривреду и робне резерве у наредном периоду

Почетак » Активности Дирекције за пољопривреду и робне резерве у наредном периоду » Вести » Активности Дирекције за пољопривреду и робне резерве у наредном периоду
Дирекција за пољопривреду и робне резерве града Ваљева наставља своје интензивне активности по Протоколу о сарадњи десет градова Србије у области аграра.
Јуче су у градској кући Ужица имали радни састанак градоначелник Ужица Саша Милошевић и в.д. директора Дирекције за пољопривреду и робне резерве Саша Радосављевић и том приликом договорили почетак израде новог пројекта везаног за интегралну воћарску производњу, који ће бити прослеђен на усвајање Европској унији најкасније до краја маја 2013.године. Дирекцији су понуђене конкретне активности за ваљевске воћаре кад је реч о извозу производа, с обзиром да ће до јуна 2013.године аеродром «Поникве» бити доступан за авионски извоз пољопривредно-прехрамбених производа, најпре у Русију, па онда и у остале земље.
Већ почетком наредне године, директор Радосављевић и члан Градског већа Ваљева Никола Радојичић ће посетити Управу града Крагујевца где ће од помоћника градоначелника за област пољопривреде Снежане Живановић –Катић добити конкретне нацрте како је овај град решио водоснадбевање бушотинама и бунарима у селима ове општине у којима постоји оскудица са водом.
У овом тренутку Дирекција за пољопривреду и робне резерве као предлагач субвенција за пољопривреду граду Ваљеву као најважнију меру сматра управо решење проблема водоснадбевања у селима у којима мештани немају воде и по четри до пет месеци на славинама попут Лелића, Сушице, Лесковица, Богатића и др и за то ће предложити највећа средства.
Такође стручне комисије Дирекције ће у наредном периоду наставити контролу категорије приплодне овце, а упутиће градоначелнику предлог о формирању нове категорије занављања стандардних производних грла стеоних јуница.
 
Уједно сви радници Дирекције за пољопривреду и робне резерве честитају свим пољопривредним произвођачима и грађанима Ваљева,календарску Нову годину, Божић и Српску Нову годину.
 
 

Leave a Comment