Активности на изради Стратегије локалног економског развоја

Почетак » Активности на изради Стратегије локалног економског развоја » Вести » Активности на изради Стратегије локалног економског развоја
У организацији Одсека за локални развој и привреду у петак је у сали Скупштине града одржан други састанак тематске радне групе за израду Стратегије локалног економског развоја, која се ради у оквиру USAID MEGA програма подстицаја економском развоју општина и која је саставни део Стратегије локалног одрживог развоја која се ради у оквиру Exchange 2 програма са Сталном конференцијом градова и општина.

 
 
Састанку су присуствовали поред представника Сталне конференције градова и општина и USAID MEGA програма и заменик градоначелника Ваљева Станко Терзић, Начелник Колубарског округа Милоје Обреновић, као и директори и представници успешних ваљевских предузећа, организација, регионалне привредне коморе…
 
На састанку су представљене досадашње активности у изради Стратегије, презентована је радна верзија Профила заједнице као веома важног документа који нам пружа значајне информације о Граду, а представљена је и анализа резултата BAS анкете привредног сектора Града који указује на тренутну ситуацију у ваљевској привреди.
 
У радном делу састанка приступило се изради SWOT анализе (анализи снага, слабости, могућности и претњи економском развоју града) и идентификовању кључних области односно циљева економског развоја.
 
Наредни састанак радне групе за израду Стратегије локалног економског развоја је заказан за септембар месец.
 
Временски оквир за усвајање Стратегије локалног одрживог развоја од стране Скупштине града, Формирање Савета за развој и успостављање Тима за имплементацију СЛОР-а јесте новембар-децембар 2009. године. Временски период за који се ради стратегија је 2010. -2020. година.
 
Стратегија локалног одрживог развоја, а у оквиру ње и Стратегија локалног економског развоја је један од најважнијих стратешких докумената који ће бити основ за конкретне пројекте који ће омогућити приступ домаћим и страним фондовима и тако обезбедити развој Града у правцу у коме сви желимо да га видимо у будућности.

Leave a Comment