Александар Митровић поднео оставку на место члана Градског већа

Почетак » Александар Митровић поднео оставку на место члана Градског већа » Вести » Александар Митровић поднео оставку на место члана Градског већа

Члан Градског већа Александар Митровић данас је поднео захтев председнику Скупштине Горану Лучићу да га ослободи функције члана Градског већа и обавеза и дужности које су из тога проистекле. У званичном захтеву, Митровић је као разлоге своје оставке навео приватне разлоге.
Именовање и деловање Александра Митровића као члана Градског већа, до сада није било у супротности са постојећим законима Републике Србије.
Међутим, у Скупштини Србије у процедури је доношење Закона о Агенцији за борбу против корупције и овај Закон би наредних дана требало да буде изгласан од стране посланика у републичком Парламенту. Митровић је желео да спречи могућност да се нађе у сукобу интереса, када буде донета ова правна регулатива.
Александар Митровић је за три месеца рада Градског већа дао огроман допринос у уређивању рада Градске управе, урбанизма и буджета, области за које је као члан већа био задужен.
Према Статуту града Ваљева, у члану 51. ставу 3 се између осталог каже:
“…Градоначелник је дужан да Скупштини града поднесе предлог за избор новог….члана Градског већа, која истовремено доноси одлуку о разрешењу и о избору“.

 

Leave a Comment