Амбасадор Аустрије посетио Ваљево

Почетак » Амбасадор Аустрије посетио Ваљево » Вести » Амбасадор Аустрије посетио Ваљево
Амбасадор  Аустрије у Београду Јоханес Ајгнер је приликом данашње посете Ваљеву, обишао фабрику “Аустротерм” и Истраживачку станицу Петница. 
 
Разматрање нових могућности за улагање аустријских фирми у нашем граду, као и могућности које град Ваљево нуди у областима привреде и образовања, биле су неке од тема о којима је било речи на данашњем састанку амбасадора Аустрије и представника града Ваљева.
 
“Ево, већ 13 година фирма “Аутротерм” успешно послују у Ваљеву и то је позитиван пример за даља улагања аустријских фирми у наш град. Амбасадора смо упознали које све напоре улаже град Ваљево да привуче стране инвеститоре, да располажемо са квалификованом и стручном радном снагом, да имамо добар стратешки положај. Са завршетком Коридора 11 који се планира 2016. године, имаћемо добру везу са Београдом. Град Ваљево брзо и ефикасно, преко Градске управе, решава сва имовинска и правна питања, како би инвеститори могли што пре да отпочну своје послове. Ми ћемо као градска управа урадити свој део посла, а то је да новим инвеститорима омогућимо што брже добијање свих потребних дозвола. Добар пример за то је “Горење” где су све дозволе прибављене врло брзо и “Горење” је ове године проширило своје погоне. Сви који запошљавају преко 50 радника су ослободјени плаћање пореза у нашем граду. Реално, постоје услови и да “Аустротерм” прошири своје производне погоне”, рекао је градоначелник Станко Терзић.
 
“Најбитније је да се изгради инфраструктура, а изградња Коридора 11 је јако важна да Ваљево добије  на атрактивности. Сама чињеница да је администрација спремна да изађе у сусрет будућим инвеститорима је јако важан фактор. Упознали су ме са чињеницом да град располаже квалификованом радном снагом и све то чини да ваш град буде атрактиван за улагање”, рекао је амбасадор Јоханес Ајгнер.
 
Директор “Аустротерма” Драгомир Илић је госте упознао са пословањем ове фабрике, која је отворена у Ваљеву пре 13 година и која запошљава 40 људи. Ова компанија која поред Ваљева, има фабрике у још неколико градова у Србији, прошле године је остварила промет од 28 милиона евра.
“Ми припремамо нове инвестиције. У плану је да се у наредне две године направи фабрика лепка за фасаде и надамо се успешној сарадњи са општином, како би та инвестиција завршила у Ваљеву, а не у неком другом граду. Почетком следеће године је планирана радна посета нашег власника када ће и започети преговори са градом”, рекао је Драјић. 
 
Своју посету Ваљеву, амбасадор Аустрије је завршио посетом ИС Петница, где су му представљене могућнсоти и услови рада у овој образовној институцији, као и актуелни образовни програми. Амбасадор Ајгнер је рекао да је већ информисан о значају Петнице и да се ради о реномираној образовној институцији. 
 

Leave a Comment