Амбасадор Ирана у посети Ваљеву

Почетак » Амбасадор Ирана у посети Ваљеву » Вести » Амбасадор Ирана у посети Ваљеву
Њ.Е. Амбасадор Исламске Републике Иран Abolghasem Delfi посетио је Ваљево поводом одржавања манифестације „Вече иранске културе“. На пријему у Скупштини града Ваљева заменик градоначелника Станко Терзић упознао је Амбасадора Ирана са историјом Ваљева и ваљевског краја, са привредним, пољопривредним и културним потенцијалима, али и са могућностима за инвестициона улагања.
 
Изражавајући задовољство што има прилику да посети Ваљево и да се боље упозна са потенцијалима нашег региона, Амбасадор Ирана оценио је да је ово прилика не само да се презентује део иранске богате културе, већ и да се размотре могућности даље сарадње пре свега у области привреде и пољопривреде.
 
“Искористићемо прилику да детаљније разговарамо са Управом града о могућностима даље сарадње. Наша земља је некада имала дугогодишње добре односе са некадашњом Југославијом. Ти односи су били веома делотворни, што се огледало не само у добрим политичким контактима, већ и у економској сарадњи, а велики део те сарадње је припадао Србији. У том периоду смо имали и веома добру сарадњу са Србијом у области пољопривреде, а на основу информација којима ја располажем, Ваш крај има добре капацитете у овој области“, рекао је поред осталог Амбасадор Ирана на конференцији за новинаре након састанка у Скупштини града.
 
Он је оценио да је потребно остварити интензивније контакте са Управом града, Привредном комором и осталим привредним субјектима у Ваљеву.
 
Договорено је да руководство града Ваљева и надлежна одељења Градске управе доставе све потребне информације о привредним и пољопривредним ресурсима Економском одељењу Амбасаде Ирана, како би биле размотрене могућности о даљој сарадњи у овим областима.  
Пријему код заменика градоначелника осим Амбасадора, присуствовао је и Farid Eftekhari, аташе за културу из иранске амбасаде.
 
Након разговора са замеником градоначелника, Њ.Е. Амбасадор Ирана присуствовао је  манифестацији „Вече иранске културе“ у Народном музеју, на којој је представљена изложба дечјих цртежа (УНИЦЕФ-Техеран-Ваљево), а потом и промоцији књиге „Бустан“ и часописа „Нур“. Осим Њ.Е. Амбасадора Ирана, овој културној манифестацији, коју су организовали Књижевна заједница Ваљево и Народни музеј, поред осталих, присуствовали су и представници Иранског културног центра из Београда. 
 

Leave a Comment