Амбасадор Израела у посети Ваљеву

Почетак » Амбасадор Израела у посети Ваљеву » Вести » Амбасадор Израела у посети Ваљеву

Израелски амбасадор у Београду г. Артур Кол посетио је у четвртак Ваљево, где су му локални функционери представили потенцијале нашег краја. Амбасадор је обраћајући се новинарима, нагласио да у протеклом периоду, упркос бројним посетама по Србији, нигде није наишао на квалитетнију, језгровитију и јаснију презентацију града и да ће израелсикм привредницима пренети праву поруку о могућностима улагања у наш крај. „И Израел и Србија су мале земље, имамо сличан број становника, суочавамо се као цео свет са кризом. Оно што је природно у саверемном свету је да мале земље треба да сарађују и да заједнички траже простор, како би се што боље снашли у овом времену. Време кризе је право време за планове и контакте, јер само тако спремни можемо одмах прионути на посао када криза прође. Израелске компаније показују интересовање и већ улажу у Србију. Сви градови имају своје потенцијале, али оно што их разликује су људи. У Ваљеву сам стекао утисак да је руководство града изузетно професионално и заинтересовано за сарадњу. Такође, импресиониран сам и вашом природом и сигурно ћи и приватно посетити поново ваш крај“, рекао је амбасадор Кол.

Уваженом госту из Израела приређен је обилазак Народног музеја Ваљево и Модерне галерије. Лепоте манастира Пустиња и његова иконографија и историја су оставиле дубок утисак на Њ.Е. амбасадора Кола, као и начин рада Истраживачке станице Петница. Обилазак ваљевских планина Медведника, Јабланика и Повлена који је организовао Душан Михајловић, председник Општине Ваљево у време сардање са израелским градом Реховатом, оставио је дубок утисак на госта из Израела. Посета фабрици „Вујић вода“ била је прилика да се упозна са привредним потенцијалима овог краја.
Са пригодним поклонима које је добио од представника града, сестринства манастира Пустиња и епископа ваљевског г. Милутина, фотографијом ваљевских планина, Библијом и незаобилазном дрвеном чутурицом са домаћом ракијом, амбасадор Артур Кол се искрено захвалио домаћинима на гостопримству и обећао продубљивање сарадње са Србијом и Ваљевом.

 

Leave a Comment