Амбасадор Кипра отворио изложбу слика ,,Цветна страна Медитерана“

Почетак » Амбасадор Кипра отворио изложбу слика ,,Цветна страна Медитерана“ » Актуелно » Амбасадор Кипра отворио изложбу слика ,,Цветна страна Медитерана“
_DSC0191_DSC0019_DSC0045_DSC0051_DSC0098_DSC0123_DSC0162_DSC0186_DSC0181

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је у суботу 24. јуна 2017. године приредио пријем у Градској кући за амбасадора Републике Кипар Њ.Е. господина Константиноса Елиадеса, који је био гост нашег града, поводом отварања изложбе слика ,,Цветна страна Медитерана“ ваљевског сликара Зорана Андрића.

Градоначелник је пожелео добродошлицу амбасадору Републике Кипар и захвалио се на намерама да се успостави сарадња између нашег града и једног града на Кипру.

Амбасадор Константинос Елиадес се овом приликом захвалио градоначелнику Ваљева на добродошлици и програму који је организовао поводом његове посете и додао да се веома радује сарадњи Ваљева и Кипра.

Амбасадор Елиадес је у друштву помоћника градоначелника Мирослава Пимића, прошетао до Платоа испред Центра за културу и посетио изложбу цвећа и промотивних материјала ,,Туристичке организације Ваљево“.

У културно-уметничком програму који је уследио, представили су се играма из Србије КУД ,,Абрашевић“, а балерина ,,Студија М“ Милица Јевтић је плесала уз звуке кипарске народне песме ,,Јасмин“ коју је извела и специјално за ову прилику прерадила за клавир професорка Музичке школе ,,Живорад Грбић“ Славица Рајевац.

Поздрав добродошлице је амбасадору Елиадесу у холу Центра за културу упутио помоћник градоначелника Мирослав Пимић.

Амбасадор је на српском језику истакао да му је веома драго што је у Ваљеву и захвалио на гостопримству. Честитао је сликару Андрићу за леп и плодан рад и за његово пријатељство са Кипром, нагласио да је Андрић био и увек ће бити мост пријатељства између Амбасаде Кипра и Ваљева.

Током изложбе је био приказан филм о стваралачком раду сликара Зорана Андрића, а посетиоци су истовремено уживали у разгледању слика и клавирском извођењу професорке Славице Рајевац.

Радно време галерије у Центру за културу је од 18 до 22 часа, где Ваљевци могу погледати изложбу слика Зорана Андрића до 3. јула.