Амбасадор Србије у Холандији посетио Ваљево

Почетак » Амбасадор Србије у Холандији посетио Ваљево » Вести » Амбасадор Србије у Холандији посетио Ваљево
Новоименовани амбасадор Републике Србије у Краљевини Холандији Чедомир Радојковић, у оквиру припрема за одлазак на дужност, посетио је Град Ваљево и одржао састанак са привредницима са подручја Регионалне привредне коморе Ваљево.

 
Првенствени повод за посету је велико интересовање наших привредника за економску сарадњу са Холандијом. Велики број предузећа из региона већ је остварио сарадњу са овом земљом, а у разговору са амбасадором Радојковићем истакли су потребу за проширивањем послова и успостављањем јачих веза са холандском привредом.
“Поред билатералног, у дипломатији је веома важан економски корак и зато је потребно да се наша земља отвара и да што више економски сарађујемо са светом“, рекао је амбасадор Радојковић.
Недавно је у Новом Саду у оквиру “Дана Холандије“ одржана презентација њихове привреде која је показала да Холанђани могу да буду добри инвеститори у нашу земљу.
“Холанђани су у “Необус“ и “МБ пиво“ инвестирали 75 милиона евра, тако да је наш циљ да и за друге регионе направимо добру сарадњу. Ваљево је већ збратимљено са једним холандским градом и та сарадња се још може интензивирати“, нагласио је амбасадор Чедомир Радојковић приликом данашње посете Ваљеву.

Leave a Comment