Анализа реализације програма „Дечје недеље“

Почетак » Анализа реализације програма „Дечје недеље“ » Вести » Анализа реализације програма „Дечје недеље“
odborodbor2

Традиционална манифестација „Дечја недеља“, одржана прве седмице октобра, успешно је реализована, оценио је Одбор за организацију, чији је председник члан Градског већа Дејан Богојевић, на састанку одржаном у Градској кући. Одбор је анализирао програме, а на састанку је оцењено да је преко 100 програма за седам дана, колико траје манифестација, велики број, јер се дешавало да се поједини термини поклапају. Организациони одбор ће томе посветити посебну пажњу приликом организације манифестације следеће године.

На састанку је закључено да се издвојило неколико програма који су били изузетно добро организовани, посећени и који су изазвали пажњу. Међу њима су „Породична квизијада“, „Дан отворених врата“ у Дневном боравку за децу и младе са сметњама у развоју, изложба дечјих ликовних радова, маскенбал, програми у Библиотеци.

На састанку Одбора за организацију „Дечје недеље“ усвојени су наративни и финансијски извештаји. Овом приликом, оцењено је да су средства, опредељена буџетом Града у износу од 120.000 динара и 67.000 динара, колико је прикупљено од традиционалне продаје вредносних маркица „Пријатеља деце Србије“, утрошена наменски у складу са планом. Чланови Одбора оценили су да, средства намењена организацији ове манифестације, нису довољна и да је потребно следеће године предвидети већи буџет, како би уврстили још квалитетније програме.

На састанку је закључено да Организациони одбор следеће године, благовремено упути јавни позив свим институцијама, удружењима и организацијама које желе да учествују у манифестацији уз јасно дефинисане критеријуме. Следеће године, у односу на ову, више програма ће имати школе са сеоског подручја, а већи број активности биће посвећен ученичким парламентима средњих школа, закључено је између осталог на састанку.